Vier Chinese New Year in ons land met Deliveroo

Eén van de redenen waarom Chinees Nieuwjaar wereldwijd zo beroemd is, is omwille van hun lekkere gerechten. Welke Chinese gerechten verkiezen Belgen? In welke stad wordt het meeste Chinees besteld? Deliveroo lijst niet alleen de beste Chinese restaurants op waar jij op zaterdag 25 januari jouw feestmaaltijd kan bestellen, maar onthult ook enkele opvallende cijfers.

De traditie van Chinees Nieuwjaar brengt families samen om samen lekker en veel te eten. En dat mag je ook in België letterlijk nemen: de teller voor de grootste bestelling bij Deliveroo aan Chinese gerechten staat op maar liefst €494,00.

Het aanbod aan Chinese restaurants is afgelopen jaar op Deliveroo.be met maar liefst 70% toegenomen. Zo lusten we al graag eens de Pulled Pork Bao van Baogo en de Beef Fried Noodles van Let’s Dim Sum, maar ook Seli’s homemade noodles with Chicken gaan vlot over de toonbank.

De steden die het meest van Chinees eten houden zijn zonder twijfel Brussel en Luik. Meer dan 5% van de bestellingen in beide steden wordt vertegenwoordigd door Chinese gerechten. Om Chinees Nieuwjaar te vieren organiseert Tom Yam de actie ‘Buy one, get one free’! Nodig dus al je vrienden uit en tel samen af tot het Chinese jaar van de Rat!

Hieronder kan je per stad een overzicht terugvinden van de lekkerste Chinese restaurants op Deliveroo:

Brussel: Dam Sum – Sunny Bao – Damn Damn Noodles – Dim Yum – Tangs’ Kitchenette

Antwerpen: Dim Yam Cha – Hechi Express (ook in Mechelen)

Gent: Seli’s Noodlebar – China Wok

Luik: Wokman