Feuilletez Notos: kookworkshop rond het Griekse gebak

De Griekse bladerdeeg, beter gekend als Pita, is een nationaal ingrediënt bij uitstek, dat uitgerold en afgevuld, wordt aangeboden in 1001 vormen en creaties, een gerecht dat thuishoort in de stad maar evenzeer tot in de kleinste uithoeken van het land wordt weergevonden.

Opdat deze traditionele bereiding niet zou verwateren of verloren gaan, maar integendeel zijn wereldreis zou activeren, organiseert meester-kok Constantin Erinkoglou uitzonderlijke kookworkshops. Tijdens deze workshops onthult de chef alle geheimen van de bereiding van filo pasta en de knowhow van het behoedzaam uitrollen met de onmisbare ‘plastis’ – zeer fijne houten rol – die sinds mensengeheugenis wordt gebruikt om het deeg uit te rollen tot een vel amper zo dik als zijde.

De geheimen van de kookkunst liggen ook voor een deel verborgen in de voorbereiding van de ‘farce’, de vulling, wereldberoemd of gewoonweg een eigen creatie met persoonlijke smaaktoetsen. Na het bakproces wordt het natuurlijk genieten met familie, vrienden, … maar steeds in een gezellige, ontluisterende sfeer …

De workshops voor volwassenen hebben plaats op zaterdag 21 april en zondag 29 april om 11 uur (tot 13:30 uur). Aantal deelnemers : 12. Prijs: 50 euro pp. (inbegrepen: voorbereidingen, proeverijen en drankjes, recepten).

Er wordt eveneens een workshop voor kinderen (8 tot 13 jaar ) georganiseerd en dit op zaterdag 28 april om 11 uur (tot 12.30-13 uur). Aantal deelnemers: 10. Prijs: 30 euro pp. (inbegrepen: welkom en drankjes, voorbereidingen, recepten, gerechtjes kunnen worden meegenomen).

‘Feuilletez Notos’ kan op verzoek ook worden geprivatiseerd.

NOTOS Restaurant, 154 Livournostraat – 1000 Brussel. Informatie en reserveringen: 02 513 29 59 info@notos.be. www.notos.be