» Derde editie in de Gentse Eskimofabriek – » 15, 16 en 17 maart 2019 – » Voor 1.800 culinaire liefhebbers – » Met o.m. Filip Claeys**, David Martin** en Michael Vrijmoed**
Dit jaar vervolledigt Vilhjalmur Sigurdarson, chefkok van Souvenir, de line-up. In totaal kan je tijdens de derde editie van Fourchette genieten van 11 topchefs die samen goed zijn voor 9 sterren. Elke dag kan je kiezen tussen twee vijfgangenmenus. Dit menu wordt bereid door 5 topchefs waarvan één gastchef. Grote namen als Michaël Vrijmoed en Filip Claeys zijn van de partij.
Hoe reserveren? Wie erbij wil zijn, reserveert het best heel snel via www.fourchettegent.be. Een ticket kost € 95 (incl. btw): inbegrepen zijn: een glas champagne bij aankomst, het vijfgangenmenu, een kaasbordje verzorgd door kaasaffineur Frederic Van Tricht, water van S. Pellegrino naar believen, Nespresso koffie.
Binnen het no-nonsense concept hanteert Fourchette het free seating-principe. Er is plaats genoeg voor iedereen om samen met vrienden of familie te tafelen. Per dag kunnen 600 personen aanschuiven.
Fourchette Friends Table
Daarnaast kun je ook kiezen voor de Fourchette Friends Table, de gezelligste VIP-tafel voor 10 personen. Daar betaal je €2.500 (excl. btw). Inbegrepen zijn: bediening, een glas champagne, alle dranken inclusief aan tafel, het vijfgangenmenu, een kaasbordje verzorgd door kaasaffineur Frederic Van Tricht, water van S. Pellegrino naar believen en Nespresso koffie
11 chefs om van te smullen
Twee teams van vier chefs bereiden elke dag een vast vijfgangenmenu voor. Elke dag vervoegt ook een nieuwe gastchef zich bij het team voor een heerlijke aanvulling.
Het team: Dennis Broeckx – L’Epicerie du Cirque « Under The Palmtrees », Martijn Defauw – Rebelle, Benoit De Witte – Benoit De Witte *, Maarten Bouckaert – Castor *, Joost Arijs – Joost Arijs, Olly Ceulenaere – Publiek *, Willem Hiele – Willem Hiele en Vilhjalmur Sigurdarson – Souvenir
De gastchefs: Filip Claeys – De Jonkman **, Michaël Vrijmoed – Vrijmoed ** en David Martin – La paix **
Fourchette is het culinair geesteskind van Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie), Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**) en Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt (blvd.). Bij deze derde editie verlaten Sam D’Huyvetter en Michaël Vrijmoed het schip en vertrouwen ze op de ervaring van Joost Arijs en Thomas Schmidt. Elke De Baerdemaeker vervolledigt het nieuwe team.
Dit drietal brengt in Fourchette culinaire topchefs samen die een spectaculair menu zullen klaarmaken. Een uitgelezen kans om tegelijk aan te schuiven bij grote toppers, op één en dezelfde plek. Dit gastronomisch concept zet Gent, de meest veelzijdige culinaire stad van ons land, verder op de kaart als stad van foodies.
Fourchette 2019
Vrijdag 15 maart om 18.30 uur. – Zaterdag 16 maart om 18.30 uur. – Zondag 17 maart om 11.30 uur. Locatie: Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent
www.fourchettegent.be