Garden Gourmet van Nestlé lanceert het innovatieve incredible gehakt

100% vegan ‘rauw’ gehakt met dezelfde structuur als klassiek gehakt. Garden Gourmet van Nestlé breidt haar plantaardig assortiment uit met een rauw vegan alternatief voor vlees. Het innovatieve Incredible gehakt met dezelfde structuur als het klassieke vleesgehakt is ideaal voor eenvoudige recepten voor elke dag, zoals balletjes in tomatensaus, bolognaisesaus of lasagne. Vanaf nu kunnen consumenten tot eind december het Garden Gourmet Incredible gehakt proeven in de oer-Belgische Balleskes restaurants ( www.ballekes.be). Gourmet Incredible gehakt is te koop in de Belgische supermarkten.

Dankzij de typische gehaktkleur biedt Incredible gehakt de op gehakt verslingerde Belg de mogelijkheid om al zijn favoriete gerechten met 100% plantaardig gehakt te bereiden zonder toevoeging van bindmiddelen zoals eieren. Het Garden Gourmet Incredible gehakt is immers net zo veelzijdig en sappig als klassiek gehakt en is gemaakt van soja-eiwitten, plantaardige vetten en plantenextracten van biet, wortel en paprika.

“De introductie van het Incredible gehakt is een nieuwe belangrijke stap in ons aanbod van rauwe veganistische producten. Wij zijn zeer enthousiast over dit lekker plantaardig gehakt waardoor de consument nog meer mogelijkheden krijgt om te kiezen voor een flexitarische levensstijl” aldus Quentin Clermont, Business manager Nestlé food division.

Met de uitbreiding van het plantaardige assortiment bereikt Garden Gourmet niet alleen veganisten en vegetariërs, maar ook een veel groter publiek van flexitariërs die zoeken naar alternatieven voor vlees die passen in een evenwichtige en ecologische levensstijl.

“Vegetarische alternatieven moeten toegankelijk zijn voor iedereen die bewuster en duurzamer wil consumeren. Het innoverende Incredible gehakt is in dat opzicht een belangrijke doorbraak, omdat het de consument aanmoedigt om vaker vlees of vis in te ruilen voor een plantaardig alternatief zonder daarbij de kookgewoonten te moeten omgooien. Met Incredible gehakt toont Garden Gourmet opnieuw aan dat minder vlees niet minder lekker hoeft te zijn” aldus Quentin Clermont.

Tot eind december kan iedereen in de drie Brusselse restaurants van Ballekes de Incredible Vegan ballekes proeven. Het oer-Belgisch restaurant, gespecialiseerd in bereidingen van gehaktballetjes ontwikkelende in samenwerking met Garden Gourmet heerlijke100% vegan balletjes en sauzen. Met het ‘Incredible Vegan Ballekes’ menu zal Garden Gourmet de vele duizenden bezoekers aan de kerstmarkt op het Brusselse Sint-Katelijnplein en bij de kerstboom op de Grote Markt verrassen met unieke Ballekes zoals ze deze nog nooit proefden.

Het Incredible gehakt bevat per 100 gram 165 kcal, 5 gram vezels, 7.9 gram vetten (waarvan 2.9 verzadigde vetten), 1 gram suiker en even weinig zout. ‘De unieke samenstelling maakt van het Incredible gehakt een duurzaam alternatief voor vlees dat perfect past in een evenwichtige levensstijl. Wanneer meer consumenten het klassiek gehakt vervagen door ons plantaardig alternatief dragen ze aanzienlijk bij tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk van onze voeding; Zo maken we de planeet samen een stukje beter.” besluit Quentin Clermont.

Om de lancering kracht bij te zetten heeft Garden Gourmet trouwens een eenvoudig maar smaakvol hoofdgerecht voor 4 personen ontworpen “spaghetti Incredible gehakt’ gehaktballen gevuld met kaas.

Ingrediënten: 1 ui; 1 teentje look, 2 el olijfolie voor de bereiding, 2 blikjes tomatenblokjes (elk 400g), zout en peper, 1 pak Garden Gourmet Incredible gehakt (200g), 125 g jonge gouda of een andere kaas die makkelijk smelt, 350 tot 400g spaghetti.

Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een kookpan een grote hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook voor de spaghetti. 2. Pel de uit en de look en hak ze fijn; Fruit ze in een grote steelpan. Doe de tomatenblokjes erbij. Laat ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen, totdat het begint te dikken. 3. Snij de kaas in blokjes van ongveer1.5 cm. Verdeel de Incredible gehakt in 20 en druk een kaasblokje in elk stuk gehakt. Vorm rond de kaas een balletje. 4. Kook de spaghetti volgens de richtlijnen op de verpakking. 5. Bak de balletjes ondertussen in een beetje olie bruin aan en zet ze dan nog eens 5 minuten in de oven. Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat een tijdje pruttelen. Dien op met de spaghetti.