Gastronomisch genieten: Terras van Châlet de la Forêt

Niets is hier gekunsteld. Er worden authentieke menselijke ervaringen beleefd. De passie die wordt doorgegeven is er een waarvan je blij bent ze te hebben ontdekt. Het product wordt hier niet verwerkt maar gesublimeerd, in een intieme sfeer die leidt tot ontspanning en onthaasting. Le Chalet de la Forêt is niet alleen een sterrenrestaurant dat trots is op zijn roots en waar oude tradities in ere worden gehouden, maar ook een laboratorium dat zich moeiteloos aanpast aan de nieuwe smaken en levensstijlen. Een stijlvol ens exclusief adres dat toegankelijk wil zijn voor iedereen.

Vanuit de lucht gezien lijkt Le Chalet de la Forêt op een groot herenhuis aan de rand van het Zoniënwoud. Al twintig jaar lang creërt Pascal Devalkeneer hier, tussen de stad en haar buitenwijken, een aparte en exclusieve plek waar men kan genieten van een exclusieve gastronomische ervaring. Sinds het in 2012 een tweede ster scoorde in de Michelin-gids, maakt zijn etablissement deel uit van het heel selecte clubje van de Grandes Tables du Monde en Relais & Châteaux. De ultieme vervulling voor deze culinaire autodidact aan de top van de Brusselse gastronomie, die zijn eigen stijl heeft weten te vinden. Nooit ostentatief, narcistisch of getuigend van een krampachtig avant-gardisme, staat hij bekend om zijn discrete en constante zoektocht naar het perfecte evenwicht tussen keuken en natuur, tussen wat zich op het bord bevindt en alles daarrond.

Le Chalet de la Forêt werd uitgebreid met een volkomen natuurlijke biotuin. Een hedonistische en puristische zet, naar het evenbeeld van de keuken van chef-kok Pascal Devalkeneer.  Voor de chef moest deze moestuin niet alleen mooi zijn maar ook ecologisch verantwoord. Hij werkte samen met ervaren telers, aannemers en putte ook uit de inventiviteit van Erik Dhondt, tuinarchitect, om deze prachtige smakentuin te verwezenlijken. Samen hebben ze stijlen vermengd, van terrassen vol kruiden, op Engelse wijze ingericht volgens kleur tot Franse bloembedden en percelen. De aangeplante variëteiten werden zorgvuldig uitgezocht met het oog op het  natuurlijke zelfregelende vermogen van de moestuin. Alle bakken worden van water en voeding voorzien of op natuurlijke wijze beschermd door het gebruik van compost en meststoffen. Een ecologisch verantwoorde aanpak in een duidelijk streven naar een eco-label.

Châlet de la Forêt – Lorrainedreef 43 – 1180 Brussel – tel 02-374 54 16 –  www.lechaletdelaforet.be