Gezond eten, aangepast aan ieders behoeften met Fresheo

Fresheo is een Belgische start-up die in 2018 werd opgericht door Marvin Ndiaye in Namen. De focus van Fresheo ligt op het aanbieden van evenwichtige kant-en-klare maaltijden, bereid met verse en lokale producten, die aan huis worden geleverd. De bedoeling is om zo tegemoet te komen aan de behoeften van mensen die gezond willen eten, maar door gebrek aan tijd niet aan koken toekomen. Na een succesvolle uitrol in Wallonië, lanceert Fresheo haar concept in Vlaanderen. Marvin Ndiaye is op drie jaar tijd van 21-jarige student in hotelmanagement uitgegroeid tot ondernemer met de lancering van Fresheo. Vandaag bestaat het team van Fresheo uit 50 medewerkers en leveren ze aan 900 klanten per week. Voortaan bieden ze ook hun diensten aan in Vlaanderen.

Gerechten aangepast aan behoeften van klant : Fresheo combineert smaak en gezondheid in haar kant-en-klare maaltijden. De maaltijden worden bereid met uiterste aandacht voor versheid, ideale bewaring en kwaliteitsvolle ingrediënten. Het concept richt zich op mensen die gezond willen eten, maar die geen tijd of zin hebben om te koken of boodschappen te doen. Fresheo onderscheidt zich van haar concurrenten door porties aan te bieden die aangepast zijn aan de behoeften van de klanten. Naast keuze uit vlees-, vis- of vegetarische gerechten, kan men kiezen uit gerechten tussen 450 en 750 calorieën per maaltijd. Door aangepaste porties te voorzien beperkt Fresheo voedselverspilling. Bovendien wordt er ook steeds gewerkt met seizoenproducten, wat duurzamer is voor het milieu. Maaltijden worden ook verpakt in 100% recycleerbare en ecologisch verantwoorde verpakking.

Lancering Fresheo in Vlaanderen : De timing van de lancering komt op het juiste moment, nu veel mensen terug meer vanop kantoor zullen werken en de kinderen terug naar school gaan, waardoor er bijgevolg minder tijd is om boodschappen te doen en te koken. Marvin Ndiaya is alvast enthousiast over de lancering in Vlaanderen: “Onze missie is om in te spelen op de behoeften van de mensen. We beseffen maar al te goed dat het niet eenvoudig is om de draad terug op te pikken na een vakantieperiode in combinatie met de terugkeer naar kantoor. Met de lancering van Fresheo in Vlaanderen bieden we vanaf nu ook gezonde én snelle maaltijden aan onze Vlaamse klanten. Door onze gezonde en evenwichtige kant-en-klare gerechten, dienen onze klanten niet in te boeten op kwaliteit als ze kiezen voor een snelle oplossing.”

Veel groeimogelijkheden : De evenwichtige kant-en-klare-maaltijden slaan alvast aan in Wallonië, waar Fresheo gemiddeld aan 800 – 1 000 huishoudens levert, wat neerkomt op een totaal van 5 000 maaltijden per week. Op drie jaar tijd is Fresheo erin geslaagd om 3 miljoen euro omzet te creëren. “In de nabije toekomst zijn we ook van plan onze activiteit in Frankrijk, waar wij reeds aanwezig zijn, uit te breiden”, besluit de jonge ondernemer.