Gezonder aperitieven dankzij nieuw ‘Aoste plus’ gamma

30% minder vet, dankzij 15% meer groenten

Een primeur in België: groentjes vervangen onmerkbaar een deel van het vlees en vet in apero assortiment . Aoste lanceert dit voorjaar hun nieuw innovatief ‘Aoste Plus’ assortiment. Het gamma bevat snacks en broodbeleg met dezelfde vertrouwde Aoste smaak, maar dan met 30% minder vet en mét 15% groenten. Dankzij de zachte smaak en onopvallende kleur van de groenten (boterbonen en peterseliewortel) is Aoste Plus niet te onderscheiden van de ‘klassiekers’ qua smaak, textuur of kleur. Met het nieuwe gamma richt Aoste zich op iedereen die bewuste keuzes wil maken, zonder in te boeten op smaak. Gezonder, beter voor het milieu én even lekker: Aoste Plus belooft dé apero-hit te worden van deze zomer.

Bewust gezonder genieten

Een hapje en een drankje, meer heb je niet nodig voor een gezellige aperitief. En bij een zomerse apero hoort traditioneel een lekker droog worstje. Steeds vaker zitten er echter mensen rond de tafel die minder vet of vlees willen consumeren. Aoste Plus biedt een gezondere én lekkere optie voor ieders charcuteriebordje. Daarnaast vind je in het nieuwe gamma ook Aoste Plus salami voor op de boterham ’s middags.

“De Belgische consument is erg gehecht aan genot en lekker eten, we zijn en blijven Bourgondiërs. Tegelijkertijd merken we dat consumenten steeds bewuster bezig zijn met hun gezondheid en duurzame alternatieven zoeken. Aoste wil een uitgebreid, smaakvol en kwalitatief assortiment aanbieden met respect voor mens, dier en milieu. Het innovatieve Aoste Plus gamma past volledig binnen onze visie.” zegt Kim Baert, Marketing Manager bij Aoste.

Plus smaak, 30% minder vet

Aoste Plus werkt met een uniek recept, waarbij een deel van het vlees en vet vervangen wordt door groentjes. Hierdoor bevat Aoste Plus maar liefst 30% minder vet en 15% meer groenten in vergelijking met een klassieke droge worst. Het innovatieve recept werkt met boterbonen en peterseliewortel, omwille van de onopvallende kleur en smaak van de groenten. Dankzij deze slimme keuze scoort Aoste Plus qua smaak minstens even goed als de geliefde klassiekers, zo blijkt uit verschillende smaaktests (Bron: VG Sensory tests*). Even lekker, meer groenten en minder vet, kortom een nieuwe vaste waarde bij het aperitieven!

“In andere landen zijn hybride producten al verscheidene jaren enorm populair. Aoste wil als belangrijkste speler in de charcuterie hierin een voortrekkersrol nemen in België. Er bestaan reeds gemengde vleesproducten, maar binnen de categorie van droge worsten is dit een absolute primeur voor de Belgische markt, zeker qua smaak. Het feit dat de toegevoegde groentjes haast onmerkbaar zijn is uniek. We hebben sterk ingezet op smaaktesten om ervoor te zorgen dat de smaak, kleur en textuur van de Aoste Plus producten overeenkomt met onze geliefde klassiekers. Zelfs de meest notoire carnivoor zal het verschil (bijna) niet merken!” zegt Marie Bekaert, Brand Manager Aoste bij Imperial Meat Products.

GAIA aperitieft goedkeurend mee

De toegevoegde groentjes zorgen niet alleen voor een lager vetgehalte, maar natuurlijk ook voor minder vlees. Met Aoste Plus wil Aoste het consumenten gemakkelijker maken om gezonder en meer plantaardig te eten, zonder dat ze vlees volledig moeten verbannen. Ook voor flexitariërs is deze semi-vleesvervanger dus erg interessant.

“Bij Aoste zijn we altijd bereid om beter te doen. We introduceren smaakvolle en duurzame charcuterie, maar hebben eveneens een uitgebreid vegan en vegetarisch assortiment. We zetten ons daarnaast al jaren in voor meer dierenwelzijn in nauwe samenwerking met de Belgische Dierenorganisatie GAIA. We willen samen met de consument streven naar een wereld met minder, maar beter vlees. We hebben zelfs de ambitie om er tegen 2025 voor te zorgen dat de helft van ons aanbod vegetarisch en veganistisch is.”, zegt Kim Baert, Marketing Manager bij Aoste.

Michel Vandenbosch van Belgische Dierenorganisatie GAIA beaamt: “De nieuwe Aoste Plus producten zijn een belangrijke stap naar een duurzamere samenleving. Op deze manier helpt Aoste de consument op een zeer laagdrempelige manier minder vlees te eten. We zijn trots dat we samen met grote spelers als Aoste kunnen werken aan een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving.”

Praktisch : Aoste Plus is verkrijgbaar bij Delhaize, Carrefour, Spar, Cora en Match, Aanbevolen verkoopprijs:             Aoste Plus Bistro (apero snack): €3,49 voor 150gr, Aoste Plus Time (apero snack): €3.29 voor 120g, Aoste Plus Snack Pur Porc (apero snack, exclusief bij Delhaize): €2.99 voor 80gr en Aoste Plus Salami voor op de boterham: €2.79 voor 90gr.