Naast de lamsbout selecteerde Bord Bia de Ierse zalm als promotieproduct in de visserijteelt. The Good Fish company staat hierbij als modelonderneming.
Het verhaal van The Good Fish Company is het verhaal van Denis Good. Als schipper is hij trots op zijn wortels, op de verhalen van veermannen en tarieven, van schippers en hun boten, van vissers en hun vangsten. We zouden meer een lofzang moeten houden op onze visserijcultuur en de prachtige vis die binnen handbereik ligt’, zegt hij. Vraag hem waarom vis hier zo ondergewaardeerd is en je zult veel horen over politiek, boetedoening en het vagevuur.
Maar nu zijn de dingen veranderd: hij ziet mensen groter lopen, met een stevigere pas, met meer trots dan vroeger. Mensen willen meer weten over de producten die ze eten, maar ook over de herkomst ervan. Met een generatie aan vakmanschap en ervaring tot zijn beschikking heeft Denis Good een reeks producten ontwikkeld die deze herkomst tot leven brengen.
Denis Good werd geboren en groeide op in Currabinny bij Crosshaven in County Cork. Hij deelde zijn vaders liefde voor boten en op de jonge leeftijd van 15 stak hij met de veerboot van zijn vader de haven over naar Crosshaven om zijn carrière als scheepsbouwer te beginnen. Tijdens deze periode speelde hij een rol in het bouwen van boten voor vissers en zeilers in heel Ierland. Een van zijn grootste successen in zijn carrière als scheepsbouwer was de rol die hij speelde bij de bouw van het beroemde wedstrijdjacht ‘Moonduster’.
Ondanks dit succes en vooral door een groeiende liefde voor de visindustrie besloot Denis van carrière te veranderen en zijn passie als visverkoper te volgen en opende hij zijn eerste viswinkel in Carrigaline. Het verwerkingsbedrijf verhuisde naar de oude fabriek van de Carrigaline Pottery, vandaar naar Midleton en uiteindelijk terug naar een speciaal gebouwde fabriek in Carrigaline, waar het tot op de dag van vandaag gevestigd is.
In de hoop nationaal succes te behalen opende Denis winkels in Dublin en naarmate de zaken groeiden met de groeiende economie groeide het personeelsbestand tot meer dan 50 mensen. Toch ontdekte Denis dat het runnen van viswinkels in zowel Dublin als Cork moeilijk is, heel moeilijk. Hij concentreerde zich op de winkels in Cork en op de bevoorrading van restaurants en supermarkten. Met pure wilskracht en vastberadenheid zorgde hij voor groei en om het tempo bij te houden verdubbelde de fabriek in omvang – net als het personeelsbestand.
“Jarenlang heb ik veel nagedacht over wat ik kan maken dat anders zal zijn en dat gewaardeerd zal worden vanwege het denkwerk en het vakmanschap waarmee het gemaakt is. Daarom kom ik nu met een assortiment producten die zijn gemaakt van de beste ingrediënten, die het gemakkelijk, schoon en gemakkelijk maken om vis te introduceren in ieders kookkunsten… Ik hoop dat je ervan geniet, Slainté!”
Good Fish Company is ondertussen een bekroonde visverwerker en -verkoper die nog steeds wordt gerund door een familie. Het in 1988 door Denis Good opgerichte bedrijf beschikt nu over een ultramoderne faciliteit in Carrigaline waar men met de hulp van ongeveer 100 toegewijde medewerkers bekroonde visproducten van wereldklasse produceert. Via een netwerk van 6 winkels in de regio Cork levert men aan trouwe klanten, met grote Ierse detailhandelaren en veeleisende restauranthouders. Zij krijgen een perfecte oplossing voor hun vis-, schaal- en schelpdierbehoeften, met de meest verse Ierse vis van de beste kwaliteit, afkomstig van betrouwbare en duurzame bronnen langs de zuidwestkust van Ierland.
De biologische zalm van Good Fish komt van de westkust van Ierland, de beroemde Wild Atlantic Way. Deze 2-sterren Great Taste Award-winnende zalm wordt zachtjes gerookt volgens het familierecept in een 50 jaar oude eiken rokerij. De jury van de Great Taste Awards omschreef het product als volgt: een visueel aantrekkelijke zalm met een lichte, smeltzachte textuur; de rokerigheid is intens in de neus, maar evenwichtiger in de mond, wat goed samengaat met de vlezige consistentie van de zalm. De dikke plakken tonen de ambachtelijke benadering en hebben een aangename textuur zonder vettig te zijn.
Omschrijvingen die we bij het proeven volmondig moeten beamen en hem enkel kunnen aanprijzen als heerlijk, complex en smaakvol. Een creatie die meer dan perfect aansluit met al het lekkers van een feesttafel boordevol culinaire verrassingen.