Haribo lanceert snoep met 30% minder suiker

Kikkers, Colaflesjes en Goudberen. We kennen HARIBO in alle vormen en er wordt al bijna 100 jaar van gesnoept. De eerste HARIBO snoepjes rolden namelijk in 1920 van de band. Nu lanceert de bekende snoepfabrikant de geliefde fruitgom met 30% minder suiker*. Speciaal voor iedereen die bewust met voeding omgaat en wil blijven genieten van de unieke HARIBO smaak. HARIBO lanceert drie vrolijke varianten met 30% minder suiker: Fruitilicious, Fruity Pinguins en Scuba Mix. En de smaak is net zo lekker als de snoepjes die men al van HARIBO kent. Daar word je vrolijk van!

Hulp bij bewust kiezen

Belgen genieten van snoep, als een kleine traktatie voor zichzelf of anderen. Daarbij wordt er wel meer en meer bewust gelet op hoeveel suiker men dagelijks eet. HARIBO vindt het belangrijk om consumenten duidelijk te informeren over ingrediënten, voedingswaarden en portiegroottes, zodat zij die bewuste keuzes kunnen maken.

Zo biedt de snoepfabrikant op de verpakking heldere informatie over ingrediënten en uitgebreide nutritionele informatie, per 100 gram en waar mogelijk per portie van 25 gram. Ook komt er een duidelijk herkenbaar ‘zonder kleur- en smaakstoffen’ icoon. Daarnaast wordt op de meeste verpakkingen als portie-indicator het handje van de bekende HARIBO Goudbeer afgebeeld, om aan te geven dat ‘een klein handje vol snoep’ een portie van ongeveer 25 gram snoepjes is. Tot slot geeft HARIBO aan, voor welke gelegenheid de verpakking het meest geschikt is. Zo kies je voor het uitdelen bij een verjaardagsfeestje, Pasen of Halloween voor de Multipack Size met de kleine uitdeelzakjes. Wanneer je bij een dagje weg of op kantoor bijvoorbeeld wilt delen met anderen, lenen de Share Size formaten zich daar weer goed voor. Tegelijk met deze aanpak lanceert HARIBO de drie nieuwe varianten met 30% minder suiker. Voor iedereen die bewust op suikerinname wil letten, maar wel af en toe lekker wil genieten.

Vrolijke, kleurrijke wereld

HARIBO Fruitilicious zijn kleurrijke snoepjes in de vorm van fruit die smaken naar ananas, appel, aardbeien, frambozen, sinaasappel en citroen.

De HARIBO Fruity Pinguins zijn snoepjes met een combinatie van fruitgom en schuim. De vrolijke pinguïns smaken naar ananas, appel, sinaasappel, bramen en watermeloen.

De HARIBO Scuba Mix is een gevarieerde mix in een leuk onderwaterthema met onder andere zeeschildpadden en dolfijntjes in heerlijke, frisse fruitsmaken. Sommigen hebben een lekker schuimlaagje aan de onderkant. De Scuba Mix smaakt naar appel, blauwe bessen, aardbeien, frambozen, sinaasappel en tropische vruchten.

HARIBO is met haar totale assortiment van ca. 600 producten al bijna een eeuw het meest geliefde snoepmerk van België. In België geniet het snoepgoedmerk een totale merkbekendheid van bijna 97%. Wie kent nu niet de slogan ‘HARIBO MAAKT KINDEREN BLIJ, OUDEREN HOREN OOK DAARBIJ’?

Verkrijgbaarheid

De nieuwe varianten HARIBO met 30% minder suiker zijn vanaf nu verkrijgbaar bij supermarkten en diverse tankstations en hebben een consumentenadviesprijs van € 1,89.