Heldere verfijning op tafel: Charles Kaisin ontwerpt nieuw glas van S.Pellegrino

Een gastronomische beleving – thuis of op restaurant – staat of valt meer dan ooit met de aankleding, het servies en zeker niet te vergeten: de glazen. Als partner van de gastronomie brengt S.Pellegrino kristalheldere verfijning naar tafel, met een glas ontworpen door topdesigner Charles Kaisin. Een fonkeling met klasse.

Sterrenkwaliteit: Het glas maakt deel uit van een nieuw, exclusief servies dat S.Pellegrino op de markt brengt en dat ontworpen werd door topdesigner Charles Kaisin. Voor het design van de collectie liet Kaisin zich inspireren door het water van S.Pellegrino. “Ik was geïnspireerd door water, de zuiverheid en de beweging ervan”, aldus Kaisin.

De elementen die hij gebruikt, kristaliseren als het ware in het ontwerp van het glas. De zuiverheid vertaalt zich naar de pure lijnen van het design. Daarnaast is er de beweeglijkheid van het water. Niet toevallig kreeg de bodem een reliëf mee, waardoor het glas als een tol kan rondraaien maar toch perfect gebalanceerd is. En dan is er nog de befaamde ster van S.Pellegrino, die subtiel verwerkt zit in het glas. Bekijk je het vanbovenaf, dan zie je alle elegante facetten. Het ligt overigens enorm fijn in de hand dankzij de dunne lijnen.

Naast het glas ontwikkelde S.Pellegrino een volledig nieuw servies, in samenwerking met Serax. Als partner van de gastronomie is het Italiaanse watermerk altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen die de culinaire ervaring verhogen. Naast Charles Kaisin hielp ook sterrenchef David Martin bij de totstandkoming van het exclusieve, moduleerbare servies.

Het strak afgewerkt porseleinen servies is beschikbaar in vier verschillende kleuren: mat zwart, helder wit, glanzend goud en hemels blauw. De collectie bestaat uit een verscheidenheid aan borden, onderborden, kommetjes en schaaltjes in allerlei formaten, hoogtes, die unieke combinaties mogelijk maakt, eigen aan elke chef. “Ik wilde het servies opnieuw uitvinden en er ook een totaalbeleving aan toevoegen. Elk stuk uit de collectie kan je het best vergelijken met een piëdestal”, vertelt Kaisin. “De gerechten worden letterlijk op een sokkel in the spotlight geplaatst.”

Alle ambassadeur chefs van S.Pellegrino zullen binnenkort elk hun eigen selectie van het servies in hun restaurants gebruiken: David Martin – La Paix* – Giovanni Bruno – Senzanome* – Filip Claeys – De Jonkman** – Tim Boury – Restaurant Boury**

Het servies zal ook exclusief verkrijgbaar zijn bij een beperkt aantal designwinkels vanaf september 2018: Dhondt – Sint-Martens-Latem – Corifeo – Brasschaat – Perron – Sint Niklaas – Matriks – Antwerpen – Lulu store – Brussel