- Het levenswerk van Guy & Liliane – • Innovatie ter gelegenheid van 65e verjaardag: Donkere Praliné Zeevruchten – • Kom de Originele en Donkere Praliné Zeevruchten proeven in een van onze Belgische badsteden op woensdag 30 augustus
Guylian, bekend om zijn chocolade in de vorm van Zeevruchten, blaast 65 kaarsjes uit. Guylian’s verhaal begon 65 jaar geleden bij gepassioneerd chocolatier Guy Foubert. Samen met zijn verloofde Liliane besloot het Vlaamse koppel na een romantische vakantie aan de Belgische kust verschillende unieke chocolade Zeevruchten te creëren als aandenken aan hun liefde voor elkaar, de zee én chocolade. Decennia later geniet jong en oud nog steeds van Guy en Liliane’s symbool van eeuwige liefde. Ter gelegenheid van deze speciale verjaardag lanceerde Guylian dit jaar de Dark Praliné Seashells. Met een donkere pralinévulling en omhuld in een laagje van 72% pure Belgische chocolade zijn de Zeevruchten onweerstaanbaar! Wie het water al in de mond krijgt, kan op woensdag 30 augustus in verschillende Belgische badsteden – waar het voor Guylian allemaal begon – de Originele én de nieuwe Donkere Praliné Zeevruchten proeven.
Een vleugje geschiedenis
85 jaar geleden werd in Sint-Niklaas de gepassioneerde Belgische chocolatier Guy Foubert geboren. Minstens even zoet als zijn passie voor chocolade bleek zijn liefde voor Liliane. Na een romantische vakantie aan de Belgische kust kwam het verloofde koppel op het idee een aandenken in chocolade te maken – hetgeen later de start van Guylian’s iconische chocolade Zeevruchten bleek te zijn. Liliane legde zich toe op de creatie van elf uitzonderlijke Zeevruchtvormen en bedacht de unieke marbrering in verschillende chocoladetinten. Guy boog zich op zijn beurt over de hazelnootpraliné vulling die tot op vandaag de constante lekkere unieke smaak en textuur vormt. Toen Guy en Liliane in 1958 elkaar het ja-woord gaven, besloten ze ook professioneel in zee te gaan met elkaar. De pasgetrouwden smolten hun voornamen samen tot Guylian en brachten onder die naam hun Originele Zeevruchten op de markt. En de rest is geschiedenis!
Innovatie ter gelegenheid van de 65e verjaardag: Donkere Praliné Zeevruchten
Na 65 jaar Originele Zeevruchten komt Guylian met een innovatie ter gelegenheid van de 65ste verjaardag: de Donkere Praliné Zeevruchten. Voor de vulling werd Guy zijn beroemde artisanale hazelnootpraliné gecombineerd met donkere chocolade die meteen naar meer smaakt. De Zeevruchten worden omhuld door donkere Belgische chocolade bestaande uit 72% cacao waardoor de smaakbeleving extra intens is. Wat de Donkere Praliné Zeevruchten alleen maar beter doet smaken is dat ze, net zoals de Originele Zeevruchten, Fairtrade cacao en 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten én bovendien vrij van palmolie en soja zijn.
Spot de Guylian bakfiets langs de Belgische kust op woensdag 30 augustus!
Voor zijn 65ste verjaardag keert Guylian deze zomer terug naar waar het allemaal begon: de Belgische kust. Van west naar oost fietst het chocolademerk op woensdag 30 augustus de volledige Belgische kustlijn af die – niet geheel toevallig – uit zo’n 65km bestaat. Met stops in verschillende badsteden krijgen chocoladeliefhebbers de kans om te smullen van de Originele en de Donkere variant in de unieke zeevruchtvormen zoals Guy en Liliane ze jaren geleden al maakten. De jarige trakteert! Wie zelf de volledige tocht of een aantal kilometer langs de Belgische kust wil meefietsen, mag zich steeds aansluiten.
Omstreeks 10u vertrekt de Guylian bakfiets in De Panne. De aankomst in Knokke-Heist vindt op het einde van de dag plaats. Doorheen de dag zullen verschillende andere kuststeden eveneens de Guylian bakfiets vol Originele Zeevruchten mogen verwelkomen.
Het overzicht met de verschillende badsteden en de tijdstippen wanneer de Guylian bakfiets er de Originele en Donkere Praliné Zeevruchten zal uitdelen delen we graag op een later moment.
Kom je langs? Vergeet dan jouw 65 jaar Guylian moment aan zee niet te delen op jouw sociale media. Wie Guylian tagt in zijn (openbare) story maakt namelijk kans op één van de 65 Guylian pakketten!
Alle Guylian-chocolade wordt in Sint-Niklaas geproduceerd waar onze Meester Chocolatiers meer dan 800 miljoen pralines per jaar produceren in een productie-eenheid van 27.000m². Dit stelt Guylian in staat om een wereldwijde omzet van 70 miljoen euro te halen en verzekert de positie als één van België’s leidende chocolademerken. Guylian stelt ongeveer 200 mensen tewerk in Sint-Niklaas en heeft kantoren in Groot-Brittannië en Duitsland. Guylian wordt in meer dan 120 landen verkocht waaronder Europa, Azië, Australië en Amerika en zit in de top-10 van bestverkochte voorverpakte chocolademerken.
Je kan Guylian overal ter wereld vinden in supermarkten, hypermarkten, delicatessenzaken, tankstations, dagbladhandelaars en in de beroemde Guylian Belgian Chocolate Cafés. De exclusieve Duty Free collectie is beschikbaar in Travel Retail of taksvrije winkels. Sinds 2008 maakt Guylian deel uit van de Koreaanse Lotte Group.
Guylian-chocolade is gemaakt met fairtradecacao, bevat 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong én is palmolie -en sojavrij. De verpakkingen zijn daarnaast volledig recycleerbaar, in lijn met het duurzaamheidsbeleid van Guylian.
www.guylian.com.