Het nieuwe ontbijten: Martin Matin & Martine Matin

Generous is een klein maar fijn Belgisch merk dat ons laat proeven van overheerlijke glutenvrije koekjes die zo lekker zijn dat zelfs wie niet lijdt aan intolerantie ze absoluut wil verorberen!

Tot grote vreugde van alle fijnproevers wordt het gamma alweer aangevuld met twee nieuwe veganrecepten, speciaal voor het ontbijt: Martin Matin & Martine Matin. Twee bijzondere personages zorgen voor een revolutie in de belangrijkste maaltijd van de dag, die vaak in grote haast wordt genomen. Ze houden allebei van lekker eten, maar niet zomaar om het even wat. Bij hen is alles vegan, bio en gluten free! Aan een basis van haver en tapiocameel voegt Martin kokospoeder, cacao en chocoladestukjes toe, Martine houdt het gewoon bij rozijnen.

Generous, 100% Belgische koekjes en 100% verslavend! Zowel gulzig als lekker, de Generous koekjes zijn ook biologisch en glutenvrij met dat klein Belgisch tintje dat heel het verschil maakt. Once upon a time, twee paren van Belgische vrienden verzameld rond één zelfde zonde : gulzigheid!

Het begon allemaal met Christophe Harou. Toen hij erachter kwam dat hij gluten intolerant was, was het een ramp voor deze smulpaap. Geen sprake van zich te onthouden, hij moest een oplossing vinden. Zo ontdekten Christophe en zijn vrouw «l’arrière-cuisine » in Brussel, het adres van Jean-Benoît en Aurélie Ghenne gespecialiseerd in glutenvrije brood en gebak. Vanuit deze ontmoeting, besloten ze zich samen in het Generous avontuur te lanceren door het creëren van glutenvrije koekjes met een hartverwarmende smaak.

In hun Brusselse artisanale atelier, brachten ze de Generous familie tot leven met  onweerstaanbare parfums, bereid met de beste biologische ingrediënten oorspronkelijk van lokale producenten. Geen geraffineerde suiker noch tarwe bij Generous, maar heerlijke alternatieven zoals rietsuiker, tapioca en boekweit meel. Hun creaties met retro en speelse verpakkingen blazen een nieuw leven in de cookies en glutenvrije wereld. Maar zelfgebakken koekjes breken! Dus om hun vrijgevigheid te behouden en verspilling te voorkomen schenkt het team maandelijks een Generous box gevuld met gebroken koekjes aan verenigingen, kinderen of ouderen. Ze zijn gebroken, maar steeds onweerstaanbaar !

Meet the family

Colette Coco (Belgium’s Best New Brand 2016): Wanneer een kokosnoot nipt niet op haar hoofd valt, heeft Colette het idee om gebakjes te creëren die alle wetten van de zwaartekracht gaan uitdagen. Inderdaad, de wereld zou weliswaar lichter moeten zijn! Zoals haar broeders en zusters (Sylvain Spéculoos, Charlotte Chocolat, Céline Citron …), komt Colette Coco rechtstreeks uit België, maar bezit daar nog een klein karaktertrek bovenop : ze is lactosevrij.

Céline Citron: Mensen denken vaak dat Céline Citron nooit lacht. Dat is alleen omdat ze niet snel tevreden is. Vooraleer alles helemaal perfect is, en zolang haar koekjes niet precies die smaak hebben die zij wil bereiken, is ze veel te geconcentreerd om te lachen. Maar s’avonds laat, als iedereen slaapt en zij nog de laatste hand aan haar koekjes legt, proeft ze. En dan beginnen haar oogjes te blinken en krijg je een glimlach die de hele kamer oplicht.

Sylvain Spéculoos: Als je aan iemand van de familie Speculoos vraagt hoe laat het is, krijg je een horloge. Verjaardagsfeestjes van een Speculoos zijn erg populair, want iedereen komt binnen met een klein cadeautje en gaat buiten met een groot. Die generositeit vind je terug in de smaak van hun legendarische koekjes. In hun stamboom komt de naam voor van een zekere Nicolas del Speculas, een Spanjaard die later Heilig werd verklaard. Toeval?

Charlotte Chocolat: Charlotte Chocolat heeft een geheugen als een zeef. Dat is vervelend, want alleen zij kent het recept voor die heerlijke koekjes die ze bakt. Op een dag ontdekte ze hoe chocolade behalve het humeur ook het geheugen stimuleert. Sindsdien stopt ze kleine brokjes chocolade in haar koekjes, zodat zij en iedereen er kan van blijven genieten. Of er nu echt zoveel brokjes chocolade nodig waren, dat laten we in het midden.

Nicole Noisette: Iedereen valt voor de mooie amandel-ogen van Nicole Noisette en voor haar prachtige stem, zo met een klein kraakje erin. Ze heeft zo’n sterke vingers van het kneden van het deeg dat ze een walnoot kan kraken tussen haar duim en wijsvinger. Dat schrikt heel wat mannen af, maar van zodra ze haar koekjes bovenhaalt, zijn ze weer gerustgesteld. Iemand die zo lief is voor je smaakpapillen, kan nooit echt gevaarlijk zijn.

Stella Stracciatella: Haar mediteraans temperament maakte van Stella geen gemakkelijk kind. Als ze boos werd schuilde iedereen achter een kast of een tafel, want ze sloeg alles binnen handbereik aan diggelen. Op een keer vond ze enkel een reep chocolade om te vermorzelen. De stukken vlogen in het rond, maar van zodra ze zo’n klein brokstukje proefde, kalmeerde ze … en werd ze lief. Haar moeder begon meteen koekjes te bakken vol chocoladestukjes, en dat is het recept dat Stella vandaag nog steeds genereus doet glimlachen. Maar o wee als ze op zijn.

Victor Vanille: Voor Victor Vanille koekjes begon te bakken, was hij een echte zeebonk. Tenminste, dat zegt hij zelf. Zijn heroïsche verhalen vol stijlvolle party’s op exotische eilanden klinken misschien net iets te fantastisch. Maar wat zeker klopt, is dat hij zijn zeebenen verloor aan Mahavanille, een beeldschone uit Madagaskar die zandkoekjes verkocht op het strand. Nu leven ze van koekjes en liefde, die een zachte vanillegeur verspreidt tot in Brussel.

Generous, even Belgisch als onweerstaanbaar lekker!