Hoen van de Noen – Erps Kwerps

Voor betaalbare gastronomie volgens de regels van de kunst kan u terecht in restaurant Rooden Scilt op het Dorpsplein in Erps Kwerps. Chefkok Hans Porteman en zijn echtgenote Régine werkten een vernieuwend concept uit met voor elk wat wils.

Zo hoeft gezellig tafelen geen uren te duren. De nieuwe trendy omgeving van het restaurant met een vernieuwd terras nodigen uit om ongedwongen ook van één gerecht te kunnen genieten. Of het nu kaas en garnaalkroketjes zijn, een smakelijke vol-au-vent, malse varkenswangetjes, chateaubriand, of rundstartaar aan tafel bereidt, chefkok Hans Porteman en zijn team bereiden het allemaal met vakmanschap.

’s Middags kan u ook Régine’s lunch ontdekken met een veranderd aanbod. Een kom verse soep met nadien keuze uit een goed stukje vlees of vis, een formule op maat voor de prijsbewuste klant. Uiteraard kan u ook nog kiezen uit hun bekende klassiekers zoals kalfszwezeriken, visgerechten, wildgerechten of het gekende kreeftmenu.

Het nieuwe concept van Hans Porteman stelt op zaterdagmiddag de ‘Hoen van de Noen’ in de kijker. In restaurant Rooden Scilt kan men elke zaterdagmiddag terecht voor een lekkere vol-au-vent met verse frietjes en een Dame Blanche, dit onder de noemer Hoen van de Noen en dit voor amper 26 Euro. ‘Veel mensen beginnen al te watertanden als ze terugdenken aan wat er vroeger op de eettafel kwam zegt chefkok Hans. ‘ Het was de tijd toen moeder nog zelf vol-au-vent maakte die niet uit een plastiek zak of bakje komt. Met zelfgemaakte balletjes, fijne stukjes kip en champignons. Ze sneed er ook zelf de frietjes bij die twee keer werden gebakken.’

Onze formule omvat zelfgemaakte vol-au-vent en zelf gesneden frietjes. De voorwaarde om van dit aanbod te genieten is gewoonweg het feit dat het ganse tafelgezelschap voor deze formule kiest.

Eveneens nieuw tijdens de zomermaanden is de “Crèmerie Régine”. Tijdens de zomermaanden pakt Crèmerie Régine uit met een welgekomen afkoeling. We gaan vers roomijs draaien zegt Régine zodat de kinderen een torentje of een potje kunnen afhalen. Crèmerie Régine denkt niet alleen aan de kinderen die op het plein een ijsje kunnen smullen. Ook levensgenieters kunnen op het nieuwe en gezellige terras van het Rooden Scilt een ‘coupke’ bestellen. Hierbij wordt gedacht aan een coupe fraise, een lekkere Dame Blanche met als afsluiter een koffietje. Bovendien staan ook pannenkoeken op het zomerse menu.

Het historisch gebouw Rooden Scilt in de schaduw van de kerktoren van Erps bestaat al sinds de 14de eeuw en kreeg in de loop der jaren verschillende bestemmingen. Het was meesterkok Guy Pauwels die er in 1977 het restaurant Rooden Scilt onderbracht. Sinds 1991 is mastercook of Belgium Hans Porteman de uitbater. Het restaurant won in 1992 de Gouden Delta als beste restaurant van het jaar in België. De toenmalige Knack gids Vlaanderen beloonde het restaurant elk jaar als beste prijs-kwaliteit restaurant van Vlaams Brabant.

Met hun nieuwe concept en de ‘Hoen van de Noen’ willen Hans en Régine de culinaire traditie verderzetten en bewijzen dat er in Erps Kwerps altijd iets te beleven valt.

Restaurant Rooden Scilt – Dorsplein 7 -3071 Erps-Kwerps – tel 02-7599444 – www.roodenscilt.be