Restaurant K serveert Jazz!

Restaurant K biedt wekelijkse Jazz sessies met Nathan Ambach. In het verleden organiseerde Nathan Ambach de aftershows voor Prince, Macy Gray, Nile Rodgers en The Roots. Eveneens verzorgt hij sinds 2006 ‘Your monthly rendez-vous with soul’ met zijn label en bedrijf The Love Below.

Grote en minder grote namen werden onder deze noemer naar België gebracht, waaronder Jazzy Jeff (The Fresh Prince), DJ Maseo (De La Soul), DJ Rashida (Prince/Bruno Mars) en DJ Premier (Gangstarr). De laatste jaren probeert Nathan livemuziek terug naar de clubs te brengen, in een poging rauw, eerlijk en doorleefd te zijn. Nadat hij zag hoe het in het buitenland kon (Blue Note Jazz club in Milaan, NYC en Tokyo, Ronnie Scott’s in London), wist hij dat Antwerpen nood had aan een swingende plek voor soul.

Een onverwachte wending van het lot zorgde ervoor dat de plek hém vond, tijdens een privé verjaardagsfeestje in ‘Restaurant K’ in oktober 2019. Eigenaar Dick Vervoordt zag in Nathan de perfecte ambassadeur voor live jazz, en stelde hem aan als curator voor een wekelijkse jazzavond in het restaurant. Toplocatie, top maaltijden, top muziek. A dynamite combo.

Nathan Ambach heeft tijdens de lockdown niet stilgezeten, en is klaar om met zijn nagelnieuwe project ‘Quarantine Swing Quartet’ de pannen van het dak te swingen.

‘Restaurant K’, met de K van ‘kwaliteit’, en nu ook elke donderdag de J van jazz. Restaurant K, Stokerijstraat 21, 2110 Wijnegem. Reserveren kan via info@k-restaurant.be of bel +32 3 344 25 90 Rekening houdend met de maatregelen, zijn de plaatsen uiteraard beperkt.