Hotel de France et d’Angleterre – Pauillac

In het hartje Médoc biedt dit hotel een 50-tal kamers met zeer divers uitzicht. De kamers aan de straatkant geven uitzicht op het estuarium van de Gironde en het charmante plezierhaventje dat ’s zomers een drukke bedoening vormt. Het voorgebouw dateert uit de vroege 19de eeuw en vormde indertijd ongetwijfeld een fiere getuigenis van een aristocratische familie. De andere kamers hebben zicht op de zonnige binnenkoer en de achterbouw waarin zich eveneens een aantal kamers met terras bevinden.

Het restaurant van het hotel is opgesplitst in twee segmenten, enerzijds de levendige eetzaal met zicht op het voorliggende terras en haventje en anderzijds het bargedeelte dat tot restaurant wordt omgevormd. Hier wordt eveneens het ontbijt geserveerd. De kamers zijn niet overdreven groot maar beschikken over alle moderne faciliteiten, zelfs de wifi-verbinding werkte meer dan behoorlijk.

De eerste aanblik is deze van een vergane glorie maar bij nader inzien sluit dit gevoel aan bij alles wat in het charmante stadje wordt weergevonden. Enkel het gebouw van de toeristische diensten en wijn-info-centrum is een modern complex dat gelukkig door heel wat groen wordt omringd waardoor het contrast minder sterk tot uiting komt.

Hotel de France et d’Anglettere is duidelijk een toeristisch & businesshotel en serveert dan ook uitsluitend een half-pensionformule. De keuken heeft duidelijke Sud-Ouest inspiraties en accentueert zich op regionale specialiteiten vermengd met een vleugje ‘wijn’. Meer dan begrijpelijk gezien het stadje wordt omringd door uitgebreide wijngaarden. Het marktmenu varieert met de loop der seizoenen en puurt inspiratie uit de aanvoer van verse terroir-producten maar laat evenmin de rijkdommen van de zee links liggen.

Wij opteerden bij onze proeverij voor het 3-gangen menu du terroir, €25; met telkens drie keuzemogelijkheden. Als voorgerecht een gravlax van gemarineerde zalm op een behoorlijk ruim bedje groene sla, opgefleurd door snippers van gele en rode biet. Veel variatie zonder echt verrassende smaakaccenten. Ook het hoofdgerecht bleef behoorlijk vlak, een rechthoekige schotel met kip in wijn bereid en een verse tagliatteli. In tegenstelling met meermaals oversausde gerechten bleef het geheel veel te droog, terwijl alle knapperige accentjes van de tagliatteli ontbraken, hoegenaamd geen al dente gevoel. Gelukkig bood de kaasselectie als nagerecht nog enig soelaas. De selectie van regionale kaassoorten bleef smeuïg, mooi pittig met diepere smaaktoetsen.

Het hotel beroemd er zich op een selectie van meer dan 120 wijnen in voorraad te hebben waarvan amper een derde op de wijnkaart wordt weergevonden. Gezien het beperkte aanbod wijn per glas, maar wel een ruim assortiment flesjes van 37.5 cl, gingen we voor een rode Pauillac – La Rose Pauillac 2011. Fris, dieprode kleur en aangename aroma’s.

Hotel de France et d’Angletterre – Quai Albert Pichon 3 – 33250 Pauillac

www.hoteldefrance-angleterre.com

Culinaire commentaren

Tasted4you:  1 minute

fris interieur

rommelige bediening

bekrompen smaakaccenten