Tabasco Scorpio sauce – de pikanste Tabasco-saus ooit!

De familie McIlhenny lanceert TABASCO® Scorpion Sauce, hun pikantste saus óóit gemaakt. Een combinatie van schorpioenpepers met guave, ananas en een scheutje TABASCO® zorgt voor een pittige saus met véél hitte en een vleugje Caraïbische zoetheid. Deze nieuwigheid is niet voor slappelingen want ze is 20 keer zo pikant dan de originele versie!

Het merk TABASCO® is in 2018 exact 150 jaar pionier op het gebied van pepersaus. De ingrediënten, het recept en de bereiding van de TABASCO® Original Red Sauce is nagenoeg ongewijzigd gebleven sinds het eerste flesje dat in 1868 werd gemaakt. Toch innoveert en experimenteert het bedrijf continue om te kunnen inspelen op de veranderende noden en voorkeuren van de consumenten en het culinaire landschap wereldwijd.  De 150ste verjaardag van het merk bleek nu hét moment om een extra spicy TABASCO® saus te lanceren!

Pikant, pikanter, pikantst

De wetenschappers van het TABASCO® Flavor Lab hebben heel wat ingrediënten uitgetest om het juiste niveau van heetheid te vinden voor deze TABASCO® Scorpion Sauce. Ze experimenteerden eerst met een saus die zowel schorpioen- als jolokia-pepers bevatte, maar de combinatie van beide pepers maakte de saus gewoonweg té pikant. Ze ondervonden ook dat voornamelijk de schorpioenpepers beter geschikt waren omdat de heetheid gelijkmatiger is dan bij jolokia-pepers. Uiteindelijk vond het team de perfecte combinatie van zoete ingrediënten, zoals guave en ananas, om de heetheid van de schorpioenpeper wat in te tomen maar toch de klassieke smaak van TABASCO® te behouden.

TABASCO® Scorpion Sauce is vanaf heden in Limited Edition enkel verkrijgbaar in de online Tabasco Countrystore https://countrystore.tabasco.eu aan € 9,95 (148 ml)

Tips van TABASCO®-chef Gary Evans

–       Don’t exagerate! : TABASCO® Scorpion Sauce is de pikantste saus die McIlhenny Company ooit heeft gemaakt. Deze saus is niet voor slappelingen en is veel pikanter dan de TABASCO® Original Red Pepper Sauce. Hij wordt dus best met mate gebruikt!

–       Kick start your day : Net zoals alle andere TABASCO® sauzen past deze saus goed bij eieren: voeg enkele druppeltjes toe aan een roerei voor een lekkere kick met een vleugje Caraïbische zoetheid.

–       Heat up your summer dish : Een barbecue, een cocktail, een gazpacho… zijn heerlijk tijdens de warmere maanden. Voeg enkele druppeltjes TABASCO® Scorpion Sauce aan jouw zomergerechten toe om je gerecht wat extra hitte te geven en een diepere smaak te verkrijgen.

–       Go Mexico!  : Maak eens een andere salsa en voeg enkele druppels TABASCO® Scorpion Sauce toe aan uw gebruikelijke recept om het perfecte evenwicht te bereiken tussen een zoete en pikante smaak. Vul taco’s en nacho’s subtiel met deze salsa.

Het is op Avery Island (Louisiana, USA) dat de Familie McIlhenny de producten van het merk TABASCO® produceert die in meer dan 185 landen en gebieden wereldwijd worden verkocht en labels dragen in 22 talen en dialecten. Het 150 jaar oude bedrijf produceert diverse pepersauzen, waaronder de wereldberoemde TABASCO® Brand Original Red Sauce, Green Jalapeño Sauce, Chipotle Sauce, Sweet & Spicy Sauce, Habanero Sauce, Garlic Pepper Sauce, Buffalo Style Hot Sauce, en Sriracha Sauce.