Ierse feestproducten

Bord Bia het Ierse agentschap dat instaat voor de promotie van de Ierse levensmiddelen- en drankenindustrie heeft voor de komende eindejaarperiode ook enkele andere producten geselecteerd. Producten met een duidelijk accent op een gezonde voeding net als achterliggend item hun duurzame productie.

Biologische Ierse Zalm

De Ierse biologisch gerookte zalm is afkomstig van Burren Smokehouse, een familiebedrijf dat in 1989 is opgericht. Het ligt naast de Cliffs of Moher aan de Atlantische kust van Ierland.  Deze zalm is zeer gezond, zoutarm, vetarm en heeft een buitengewone hoeveelheid omega-3 vetzuren. Deze op traditionele wijze gerookte zalm heeft een unieke zachtheid en evenwichtige rooktonen.

Cashel Blauwe kaas

Cashel Farmhouse Cheesemakers, opgericht in 1984 in County Tipperary, is een onafhankelijke kaasfabriek die voor 100% in familiebezit is. De familie is al drie generaties lang boer en staat bekend om haar blauwe kazen: Cashel Blue van koemelk en Crozier Blue van schapenmelk. De melk voor de Cashel Blue is afkomstig van grasgevoerde koeien die grazen in de weilanden binnen een straal van 25 km van de kaasfabriek. Dit geeft het zijn romigheid, zijn kenmerkende gele kleur en een subtiele, evenwichtige blauwe smaak.

Ballymaloe Relish

Ballymaloe Foods is het bedrijf van de familie Hyde uit County Cork in het zuiden van Ierland. Van oorsprong tomatentelers en eigenaars van een restaurant met een Michelin-ster, heeft de familie een breed assortiment Relishes ontwikkeld: koude sauzen die geschikt zijn voor vele gerechten, waaronder natuurlijk vlees.

Het recept voor de Original Relish, is al 30 jaar onveranderd en is gebaseerd op tomaten, druiven en een mengsel van kruiden. De Original Relish, die uitstekend past bij koude gerechten (kaas, salades, enz.), is een basisingrediënt geworden in veel familierecepten, bijvoorbeeld om een curry op smaak te brengen.

Good4U salade topper:

Good4U is een familiebedrijf gevestigd in County Sligo aan de Atlantische kust. Het bedrijf is gespecialiseerd in gezonde en lekkere producten, waaronder gekiemde zaden.

Good4U heeft nu een breed scala aan producten, waaronder eiwitrepen, ontbijtproducten en kinderproducten, maar de salade topper is absoluut het testen waard.

Hyde Whiskey

De Hyde distilleerderij, gelegen in County Cork, profiteert van een gematigd klimaat voor een perfect rijpingsproces. De specificiteit van Hyde whisky ligt in het hout en de keuze van het juiste vat: ze worden niet gekoeld gefilterd, gedistilleerd in koperen ketels en ondergaan een dubbel rijpingsproces, in Bourbonvaten en vervolgens in Sherryvaten of in Caribische rumvaten. Dit rijpingsproces geeft een zeer speciale identiteit aan elke cuvée. Douglas Hyde was de eerste Ierse president (1938 – 1945). Hyde No. 1 ‘President Cask’ is een eerbetoon aan deze man die het land moderniseerde.

Bord Bia is het agentschap van het Ierse ministerie van Landbouw dat in 1994 is opgericht om de Ierse levensmiddelen- en drankenindustrie te ontwikkelen en te bevorderen. Haar missie is de belangrijkste motor van duurzame groei voor de Ierse levensmiddelenindustrie te zijn door middel van strategisch exportadvies, consumentenonderzoek en promotie. Bord Bia is eveneens verantwoordelijk voor het nationale handvest van Origin Green.