illycaffé officiële partner ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’ (JRE)

illycaffè, de wereldleider in de sector van koffie van hoge kwaliteit, is de officiële partner van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE), de vereniging van jonge getalenteerde restaurateurs en chefs. Naar aanleiding van het jaarlijkse internationale JRE congres, dat plaatsvindt in Luik op 29 april, reikt illycaffè de JRE award uit in de categorie ‘Service’ aan de restauranthouder die uitblinkt op gebied van dienstverlening en gastvrijheid. Met deze samenwerking versterkt illycaffè zijn positionering in de gourmet sector waar toprestaurants zich, net zoals de Italiaanse koffieproducent, onderscheiden door de onberispelijke kwaliteit van hun producten en diensten.

De JRE Awards worden jaarlijks uitgereikt aan jonge beloftevolle restaurateurs. Uit de 63 deelnemers afkomstig uit 16 landen worden 6 winnaars gekozen die uitblinken in een van de categorieën “Talent”, “Entrepreneur”, “Innovation”, “Service”, “Taste of Origin” en “Heritage”. Elke categorie wordt ondersteund door een officiële partner; allemaal gerenommeerde gourmet bedrijven die een duidelijke affiniteit hebben met het domein waarop de categorie betrekking heeft.

In de door illycaffè gesteunde categorie ‘Service’ komen 10 leden van JRE in aanmerking voor de hoofdprijs. De genomineerden zijn geselecteerd op basis van hun kwaliteit van dienstverlening en de mate van gastvrijheid die de sfeer en uitstraling van het restaurant bepaalt.

“We zijn verheugd met het partnerschap met JRE, met wie we de passie voor gourmet en hoge kwaliteit van producten en het ondersteuning voor jong talent delen. We zijn ook heel blij om de Service Award uit te reiken, omdat we geloven dat er een nauwe samenhang is tussen het belang van een perfecte dienstverlening in een restaurant en de aandacht die we wijden aan de uitmuntende duurzame kwaliteit van onze koffie. Met dit partnerschap willen we beloftevolle jonge restaurateurs steunen en inspireren in hun streven naar een perfecte dienstverlening”, Massimiliano Pogliani, CEO van illycaffè.

illycaffè is een Italiaans familiebedrijf dat in 1933 in Triëst werd opgericht en zich toelegt op het aanbieden van de beste koffie ter wereld. illy is het meest mondiale koffiemerk ter wereld en produceert de unieke illy 100% Arabica blend van 9 van ‘s werelds beste Arabica-selecties; elke dag worden er meer dan 7 miljoen kopjes geserveerd in meer dan 140 landen in de beste cafés, restaurants en hotels, maar ook thuis en op kantoor. illy is de standaard voorloper van espresso geworden en geldt dankzij drie cruciale innovaties als de leider op het gebied van koffiewetenschap en -technologie. Met de toekenning van de eerste ‘Ernesto Illy Award for quality espresso coffee’ in 1991 in Brazilië, was illy ook een pionier op het gebied van directe inkoop, het delen van kennis en het betalen van een eerlijke prijs voor de beste kwaliteit, gebaseerd op partnerschappen die de principes van duurzame ontwikkeling onderschrijven. Het bedrijf richtte ook de Università del Caffè op met als doel de cultuur van kwaliteitskoffie te bevorderen en te verspreiden. Dit instituut verstrekt een uitgebreide academische en praktische opleiding voor koffieboeren, barista’s en koffieliefhebbers waarin alle aspecten van het product worden behandeld. Alles ‘made in illy’ wordt versterkt door schoonheid & kunst, die de basiswaarden van het merk vertegenwoordigen. Dit geldt in de eerste plaats voor het logo – ontworpen door de kunstenaar James Rosenquist – maar ook voor de beroemde illy Art Collection met meer dan 100 kopjes ontworpen door internationale kunstenaars. In 2017 had het bedrijf 1.290 mensen in dienst en realiseerde het een geconsolideerde omzet van 467 miljoen euro. illy heeft ongeveer 244 winkels en éénmerkverkooppunten in 43 landen.

JRE – Jeunes Restaurateurs, een van de meest prestigieuze culinaire organisaties ter wereld, brengt jonge restauranthouders en Chefs samen die hun talent en passie voor gastronomie willen delen met gelijkgestemden. JRE, opgericht in 1974 in Frankrijk, is actief in 16 landen met 350 aangesloten restaurants. Met meer dan 180 Michelinsterren en 4.000 Gault&Millau punten tussen hen, combineren al onze Chefs een liefde voor creativiteit en innovatie met respect voor lokale producten en traditie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.jre.eu.