In 2023 viert Leonidas zijn 110e verjaardag

Lancering drie nieuwe versies van de iconische Manon

Wat in 1913 begon als één winkel met een guillotineraam waar pralines op de vensterbank tentoongesteld werden, groeide uit tot een merkbeleving wereldwijd met meer dan 1300 winkels. Leonidas is echter altijd de waarden van zijn oprichter trouw gebleven, die chocolade betaalbaar wilde maken en geluksmomenten wilde creëren voor iedereen!

In 2023 bestaat Leonidas, het favoriete pralinemerk van de Belgen, 110 jaar. En 110 jaar vol geluk, dat moet gevierd worden! Voor de gelegenheid hebben de Meester-Chocolatiers 3 nieuwe recepten gecreëerd van de Manon. Prachtige verpakkingen zorgen bovendien voor een elegante en feestelijke toets die niemand zal ontgaan.

Leonidas lanceert voor zijn verjaardag nieuwe versies van de iconische Manon

Om de 110e verjaardag te vieren van het favoriete pralinemerk van de Belgen, hebben de Meester-Chocolatiers 3 nieuwe recepten bedacht van de iconische Manon-praline: de Manon Ruby, de Manon Caramel blond en de Manon Café serré. Drie gloednieuwe smaken die de smaakpapillen van jong en oud in vervoering brengen.

  • Manon Ruby: rubychocolade, frambozen-botercrème, praliné en stukjes framboos. • Manon Caramel blond: blonde chocolade, karamel-botercrème, praliné en een vleugje zout.
  • Le Manon Café serré : Chocolat blanc, crème au beurre au café corsé 100% Arabica, praliné surmonté d’une perle de chocolat noir renfermant un véritable grain de café

Met deze 3 nieuwe Manon-smaken doet Leonidas elke chocoladeliefhebber watertanden! Het wordt heerlijk zoet genieten, of je nu liefhebber bent van fruitige (Ruby), intense (Café serré) of subtiele zoet-zoute smaken (Caramel blond).

De drie nieuwe versies van de Manon zullen gedurende heel 2023 in limited edition beschikbaar zijn en vullen het klassieke assortiment aan dat bestaat uit: Manon: koffieroom-botercrème en praliné; Manon Café wit: koffieroom-botercrème, praliné en een hele hazelnoot; Manon Café puur: koffieroom-botercrème, praliné en een hele hazelnoot en Manon Café melk: koffieroom-botercrème, praliné en een hele hazelnoot. Hierdoor zal de beroemde Manon-familie in 2023 uit maar liefst zeven versies bestaan, voor nog meer geluk!

Nieuwe verpakkingen om met nog meer plezier geschenkjes te geven

Voor de 110e verjaardag van Leonidas heeft het merk ook nieuwe verpakkingen gecreëerd met een feestelijke toets! Zo zitten de ballotins in een nieuw jasje en krijgen ze ook een feestelijk kaartje: een geraffineerd detail dat heel het jaar door een extra troef zal vormen.

Daarnaast wordt er ook een nieuw langwerpig doosje geïntroduceerd met een strak design dat plaats biedt aan de zeven verschillende Manon-pralines, voor een uniek effect!  Een verjaardag zonder geschenkje of een geschenkje zonder feestelijke verpakking is geen verjaardag, nietwaar?

Vandaag meer dan ooit houden we onze prijzen laag om iedereen maximaal te laten genieten! Langwerpig doosje met 7 Manons van Leonidas: € 8 – Ballotin met 500 g Manons: € 15,5

Onze geschiedenis

o  In 1910 neemt Leonidas Kestekides met de Grieks-Amerikaanse delegatie deel aan de Wereldtentoonstelling van Brussel, waar hij een bronzen medaille behaalt met zijn confiserie-en patisseriecreaties. In 1912 huwt Leonidas met de mooie Belgische Joanna Emelia Teerlinck en vestigen ze zich in Gent.

o  In 1913 neemt Leonidas Kestekides opnieuw deel aan de Wereldtentoonstelling, die ditmaal in Gent plaatsvindt, en wint er de gouden medaille. Hij besluit daarop om zijn eerste tearoom te openen in de Gentse Veldstraat. In 1924 besluit Leonidas om de Brusselse markt te veroveren.

o  In 1935 stalt zijn neef Basilio zijn lekkernijen uit op de vensterbank van zijn atelier, waar hij ze rechtstreeks aan de voorbijgangers verkoopt via het guillotineraam. Het is het begin van de raamverkoop, die lange tijd hét kenmerk zou blijven van Leonidas.

o  Vanaf 1966 openen tientallen winkels de deuren en komt Leonidas in een stroomversnelling terecht. Vandaag worden de pralines in alle uithoeken van de wereld verkocht en bestaat het netwerk uit meer dan 1300 winkels.

o  In 1980 doet de enige echte Manon zijn intrede in het pralineassortiment van Leonidas.

Oorspronkelijk bestond de Manon uit nougatine en een walnoot omhuld door een suikerlaag. Het was Yanni Kesdekoglou, een van de familieleden van Leonidas, die het recept veranderde en op die manier zorgde voor een wereldpremière. Hij kreeg de geniale inval om de gesmolten suiker te vervangen door witte chocolade. Nergens ter wereld werden op dat moment pralines met witte chocolade gemaakt. De walnoot werd vervolgens vervangen door een hazelnoot omdat je die kunt roosteren, wat het gemakkelijker maakt om ze te bewaren. Ten slotte verving hij de nougatine door de alom bekende koffieroom-botercrème. Dit nieuwe recept veranderde de Manon in de praline waar we zo verzot op zijn.