BAVET nodigt je uit om de naam van hun bier te bedenken

BAVET lanceert z’n eigen juicy IPA en jij helpt de naam kiezen! De drankkaart bij BAVET breidt uit met het allereerste Belgisch BAVET-bier! In samenwerking met het Gentse Beerselect creëert BAVET een hazy IPA met Belgisch DNA, die perfect matcht met de op en top Belgische spaghetti’s van BAVET. Voortaan pair je jouw favoriete BAVET met het nieuwe bier, dat voorlopig onder de naam Chill Bill wordt gebrouwen. Voorlopig? Ja! BAVET nodigt het publiek uit om samen een naam te kiezen voor deze nieuwe toevoeging aan het menu. De actie voor het kiezen van de naam loopt vanaf 03/01/2023 t.e.m. 17/01/2023.

Bij BAVET droomden ze er al langer van om een eigen bier te brouwen. Niets beter dan een echte, Belgische spaghetti met bijhorende biertje van eigen bodem, toch? Dus sloeg BAVET de handen in elkaar met hun Baveteers en het Genste Beerselect. Het resultaat: een hazy IPA die de fruitige hoptoetsen van een IPA combineert met de volheid van blond bier. Door de tonen van exotisch fruit bevat ‘Chill Bill’, zoals hij voorlopig wordt genoemd, een lichtzoete ondertoon, waardoor het bier zich perfect leent tot het combineren met een van de vele BAVET-spaghetti’s.

Rory Van der Kraats, Community Manager en absolute bierfanaat: “Eigen bier brouwen met onze Baveteers was altijd al een beetje een droom. We serve Belgian spaghetti met een twist en willen dat kunnen pairen met een zelfgebrouwen Belgisch bier. De ervaring van het eten van een BAVET-spaghetti met een bavetje om je nek wordt nóg lekkerder dankzij het door Baveteers gebrouwen biertje.”

Wie het nieuwe bier graag wil proeven, brengt best een bezoekje aan een van de BAVET-restaurants, waar de zogenaamde Chill Bill momenteel exclusief te verkrijgen is. Smul van een BAVET, drink het biertje en … kom helemaal in de sfeer voor het bedenken van dé naam voor het BAVET-bier. Om zowel de Baveteers als alle BAVET-fans in het verhaal te betrekken, nodigt BAVET vanaf 3 januari iedereen uit om mee een naam te kiezen. Gedurende twee weken kunnen bezoekers in een BAVET-restaurant een QR-code scannen, die ze meteen naar een landingspagina doorstuurt.  Zo kunnen ze rechtstreeks een leuke naam inzenden. De bedenker van de nieuwe naam maakt bovendien kans op een jaar lang gratis spaghetti bij BAVET en eeuwige roem, want de nieuwe naam zal op alle flesjes komen.

Het BAVET-bier, 6.5% alc vol, is verkrijgbaar bij een BAVET-restaurant bij jou in de buurt. Chill Pill, Juicy IPA met fruitige hoptoetsen en volheid van blond bier. Tonen van exotisch fruit met een moutige volmondigheid gepaard met een lichtzoete ondertoon. Alcohol: 6,5% vol

Bavet is aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Maastricht (NL), Mechelen, Kortrijk en Oostende. In Antwerpen heeft Bavet twee vestigingen, in Gent en Brussel zijn er drie BAVET restaurants.