Indrani Lodge 2.0

INDRANI LODGE BREIDT UIT EN DIVERSIFIEERT, MET ÉÉN RODE DRAAD: HET VERZOENEN VAN ECO-LUXE EN ECO-VERANTWOORDELIJKHEID, VOOR HAAR GASTEN, MAAR OOK VOOR EEN HELE GEMEENSCHAP.

In 2022 haalt Indrani Lodge meer dan ooit de banden aan tussen mens en natuur. Het is een plek voor herbronning die niet alleen toeristische accommodatie aanbiedt, maar ook een positieve impact heeft op zijn gasten en de omgeving. In een totaalaanpak die focust op ecologische transitie werd het hotel daarom uitgebreid van vijf naar twaalf kamers en kreeg het een nieuw fijnproeversrestaurant met 36 plaatsen, een ‘bistronomische’ bar met twintig plaatsen, een gloednieuwe yogastudio, een verbeterd wellnessaanbod en zeven nieuwe woningen in mede-eigendom. Bovendien wordt er groene energie opgewerkt uit biomassa in samenwerking met GreenDyle.

Een eigen kijk op ecologische luxe

Het bijzondere en fascinerende verhaal van Indrani Lodge begint in de vroege jaren negentig. Philippe Brawermann stuit op een middeleeuwse boerderij in het dorpje Loupoigne, een deelgemeente van het stadje Genappe. De kalmte en schoonheid inspireren hem en hij besluit om er samen met zijn echtgenote Jessica een oase van rust te creëren. Met de jaren voelt het echtpaar, dat vandaag zijn tijd verdeelt tussen België en Zuid-Afrika, steeds vaker de drang om de magie van hun Brabantse boerderij ook met anderen te delen, en een project te creëren dat mens en natuur dichter bij elkaar moet brengen. Het Indrani Lodge-avontuur gaat van start, gebaseerd op een filosofie die volledig is geïnspireerd op het principe van ecologische luxe.

Dertig jaar later volgt een nieuwe mijlpaal. Dankzij de voltooiing van diverse projecten die elkaar perfect aanvullen, is Indrani Lodge vandaag meer dan ooit een plaats waar herbronning en ontspanning in harmonie met de omgeving centraal staan. We nemen je mee op rondleiding…

Indrani Lodge, twaalf kamers met discrete luxe

De kamers liggen verspreid over twee gebouwen en zijn voorzien van het grootste comfort, maar de luxe komt niet protserig over. De inrichting is gebeurd vanuit een duurzame en verantwoorde visie en elke kamer is anders dankzij de unieke en artisanale decoratie. Het hotel telt in totaal twaalf kamers en suites, onderverdeeld in vijf categorieën, van een Small Room van 25 m² tot een XXL-Suite van 200 m². Dankzij de persoonlijke service voelt elke gast zich meteen thuis. De twee familiesuites zijn ideaal voor gezinnen met kinderen – want ook die zijn welkom in de Lodge.

Van boer tot bord

Wat een heerlijke gedachte om te weten dat de inhoud van je bord voor 75% bestaat uit producten die binnen een straal van 150 meter zijn geteeld! Dat is namelijk het principe van dit adres. De moestuin, de twee grote serres en de boomgaard zijn omgeschakeld naar permacultuur en leveren producten voor het restaurant. Om alvast je eetlust op te wekken gaat er niets boven een aangename wandeling langs paden vol rood fruit of door de tuin met geneeskrachtige planten, kruiden en bloemen. Je ontdekt er zeldzame en originele smaken en soorten die de Indrani-spirit symboliseren. Respect voor de natuur is hier overal aanwezig. De vele bijen, de insectenhotels of de wilde hagen die de biodiversiteit en de bestuiving bevorderen, zijn hier treffende voorbeelden van. De heerlijke sapjes in de bar smaken dubbel zo lekker als je eerst met eigen ogen de moestuin hebt bewonderd waar ze rechtstreeks vandaan komen.

Alle ‘elementen’ zijn aanwezig …

… voor een keuken die onze nieuwsgierigheid prikkelt. Dat is in ieder geval de vurige wens van chef-kok Sebath Capela: “Ik haal mijn inspiratie bij de eenvoudige producten uit onze moestuin en neem de gasten mee op een onverwacht culinair avontuur. Ik jongleer graag met smaken en texturen om op het bord elementen als aarde, water, vuur en lucht naar een hoger niveau te tillen.” De jonge chef-kok was eerder aan de slag bij Bouchéry, L’Air du Temps, Club Gascon in Londen en Christophe Hardiquest (Bon Bon). Ondertussen voelt hij zich hier al twee jaar helemaal in zijn element. Elke dag geeft Sebath zijn enthousiasme door aan zijn team en zijn gasten via zijn vakkennis, creativiteit, perfectionisme, persoonlijke ethiek en een absoluut engagement om te werken volgens het principe ‘van boer tot bord’.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het nieuwe restaurant met 36 zitplaatsen de naam ‘ELEMENTS’ kreeg. Het restaurant biedt diverse menu’s aan: van een driegangenmenu voor 39 euro (enkel lunch) tot een zesgangenmenu voor 79 euro.

Proeven van Capela’s keuken kan ook in de bistronomische bar met 20 zitplaatsen, waar snacks en eenvoudigere interpretaties van gerechten worden geserveerd, of via de speciale formules voor zakelijke klanten. Zo’n 75% van de groenten – de absolute toppers op het bord – is dus afkomstig van de eigen boerderij. Dat gastronomische aanbod wordt vervolgens aangevuld via partnerschappen met bioboeren en lokale producten.

Heerlijk en deugddoend

De unieke sfeer van de wellnessruimte is meteen voelbaar zodra je een duik neemt in het met biomassa verwarmde zwembad, dat is ondergebracht in een voormalige schuur met hoge plafonds.

In een gloednieuwe yogastudio geven liefst tien docenten leuke, toegankelijke en therapeutische lessen voor zowel beginners als overtuigde beoefenaars. Je wilt meteen blijven logeren! Op het programma staan ook meditatiesessies en massages om elke klant, of die nu in de Lodge verblijft of niet, een moment van totale ontspanning te bezorgen. Tot slot is het aanbod ook perfect geschikt voor bedrijven die de natuur willen opzoeken of workshops willen organiseren. Dankzij een ultrasnel glasvezelnetwerk kun je hier perfect werken zonder je zorgen te hoeven te maken over de kwaliteit van de infrastructuur.

Landelijk wonen in mede-eigendom

Het nieuwste initiatief van Indrani is de ‘Espace de vie Morimont’, een geïntegreerd project voor landelijk wonen in mede-eigendom van één hectare. Dit dorpje met zeven woningen onderscheidt zich door een lage ecologische voetafdruk dankzij het principe van warmtekrachtkoppeling. De site geeft toegang tot vijf hectare aan wandelpaden in de omgeving en een waaier aan diensten.

Ecologisch verantwoorde gastvrijheid als rode draad

Herstellen en hernieuwen – of het nu gaat om de omringende natuur, de gasten die in de Lodge logeren of de banden met de gemeenschap. Naarmate het project zich verder ontwikkelt, blijft het team het milieu steeds centraal stellen bij alles wat wordt ondernomen. Indrani Lodge gaat veel verder dan een ‘groen’, ‘ecoluxe’, ‘verantwoord’ of ‘duurzaam’ label, maar zorgt écht voor een minimale milieu-impact. En voor maximaal genieten voor de gasten!

Concreet resulteert dat in een knap technisch hoogstandje. Indrani Lodge is namelijk vrijwel energieonafhankelijk en CO2-neutraal dankzij: de installatie van een Coopeos-biomassacentrale op het terrein, in samenwerking met GreenDyle; het gebruik van biomassa en geothermie om eigen warmte te produceren; een ondergronds verwarmingsnet, op basis van lokaal hout; een reeks zonnepanelen en batterijmuren. Maar de positieve impact van de Lodge op de directe omgeving reikt nog veel verder. Het netwerk zal namelijk ook 39 buren van energie voorzien en zorgt voor de verwarming van de woningen, het restaurant inclusief alle toestellen, het drinkwater en het binnenzwembad.

Indrani Lodge is medeoprichter van de coöperatie GreenDyle, die de warmte produceert, de distributie ervan optimaliseert en het netwerk onderhoudt, en verzekert zo schone en duurzame energie voor de omgeving. Zo bespaart de Lodge 260 ton CO2 per jaar, het equivalent van een miljoen autokilometers.

“We hebben bovendien een vergunning aangevraagd om de installatie voor de elektriciteitsproductie verder uit te breiden. Dit gemeenschapsproject is één van de eerste in zijn soort in Europa”, besluit Philippe Brawerman, eigenaar van Indrani Lodge.

Indrani Lodge: Chemin de la Waronche 1 – 1471 Loupoigne, – Tel: +32 67 79 02 43 – indranilodge@gmail.comhttps://indranilodge.com/fr