Italiaanse terroir tot bij jou thuis

Kwaliteit en authenticiteit troef in online boetiek van Michele Moresi

Als we zelf niet kunnen reizen naar ‘la bella Italia’, brengt Michele Moresi via zijn online shop een vleugje dolce vita tot bij jou thuis. Gedreven vanuit een grote liefde voor Italië en al het gastronomische lekkers dat het land te bieden heeft, wil Michele Moresi voor de consument een kwaliteitslabel zijn wat authenticiteit, terroir, topkwaliteit en prijs betreft. Niet enkel het prijsvoordeel voor de consument staat hierbij voorop, Michele Moresi wil z’n klanten vooral ook meenemen in het verhaal van iedere producent.

Het verhaal van Michele Moresi, opgericht door de gedreven ondernemer Michel Thysen, begint zes generaties terug bij Giuseppe Moresi die vanuit een klein bergdorpje aan de Italiaans-Zwitserse grens in Limburg belandt en daar de liefde vindt. De Italo-Zwitserse tradities sijpelen nog door in de keuken van Michel’s grootmoeder, Jeanne Moresi, maar worden ook vermengd met de lokale Belgische gewoontes.

Maar zelfs het kleinste beetje traditie is genoeg om de passie aan te wakkeren “voor de gezelligheid van de Italiaanse gastronomische cultuur, waar goed en gezond eten een staatszaak is, waar tafelen een avondvullende activiteit is, zelfs in een modale trattoria” aldus Michel.

Passie spreekt ook in het verhaal van de producenten die Michele Moresi selecteert. Ze delen elk een duidelijke visie, waarin ook innovatie een rol speelt. Een belangrijk onderdeel van hun verhaal is tenslotte het respect voor de natuur, wat zich vertaalt in biologische landbouw, biodynamische wijnen en natuurwijnen. De wijnen zijn de pure expressie van hun prachtige terroir. Maar Italië is veel meer dan enkel zijn lekkere wijnen, een selectie van verfijnde delicatessen en distillaten zoals grappa vervolledigen het gamma van kwaliteitsvolle Italiaanse producten in Moresi’s online boetiek.

Michele Moresi brengt de eindgebruiker in direct contact met de producent. Geen talloze tussenschakels, wat resulteert in een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding met een persoonlijke en down-to-earth aanpak. Een van die persoonlijke aspecten is de foodpairing. Sommelier Michele deelt graag zijn kennis met de consument en biedt een ruim aanbod aan foodpairing tips, welke combinaties het beste werken (niet enkel in de Italiaanse keuken, evengoed bij een klassieke stoofschotel of Thaïse curry) en welke eigenschappen belangrijk zijn bij de keuze van wijn en gerecht.

Onder de noemer “La Famiglia Appassionata” hoopt Michele vooral ook online een community van gelijkgestemde levensgenieters samen te brengen, die een even grote liefde voor ‘la bella Italia’ delen.

Ontdek dankzij dit voorproefje het kwaliteitsvolle en gevarieerde aanbod van wijnen en delicatessen bij Michele Moresi. Een witte en een rode wijn, elk van een klein familiebedrijf die authenticiteit en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Onmisbaar in de keuken tenslotte: een karaktervolle olijfolie, de Don Gioacchino, en een biologische Balsamico azijn uit Modena.

Castelli di Jesi Verdicchio

Classico Superiore ‘Ylice’ 2017 Poderi Mattioli – 100% Verdicchio

Poderi Mattioli is gelegen in Le Marche in Serra d’Conti, in het hart van de Castelli di Jesi streek. De twee broers Giacomo en Giordano en zus Letizia Mattioli, telgen van een oude regionale wijndynastie, runnen de kleine wijngaard van 5 ha waar ze slechts twee wijnen produceren. Van de Ylice, 100% Verdicchio, worden maar 8000 flessen geproduceerd.

De naam is afkomstig van een oude 12e eeuwse villa, ‘Il Castellare di Ylice’, waar in die tijd al wijn werd verbouwd. Toetsen van gele rozen, witte perzik, amandelen en verse salie. Deze volle witte wijn past heerlijk bij gebraden kip of een pasta met sint-jakobsnoten. Verkoopsprijs: €11,50

Musso Vitae 2016

Vignaioli Contrà Soarda – 40% Marzemino – 60% Pinot Nero

Deze eigenzinnige wijn van Vignaioli Contrà Soarda wordt door de Gottardi familie geproduceerd aan de voet van het Asiago plateau in San Michele di Bassano del Grappa. Musso (‘ezel’ in het Venetiaanse dialect) is een collectie van limited edition wijnen die een ode zijn aan Serafino, Oliva, Poméa en Burrito, de ezels die de familie helpen bij het dagelijkse werk in de wijngaard.

Een bijzonder microklimaat met warme dagen en winderige, koele avonden en de hoge ligging zorgen voor bijzondere smaken en creëren de ideale omstandigheden voor de rijping van de druiven. De vulkanische bodem zorgt voor veel mineraliteit, kruidigheid en een rokerige toets. Een donkere kleur, heel krachtig en met toetsen van donker fruit. De ideale herfstwijn voor bij een grillade, pastagerecht of stoofschotel. Bewaarpotentieel: 7 tot 12 jaar. Verkoopsprijs: €15,85

Olio Extra Vergine DOP Grand Cru – ‘Don Gioacchino’

Deze Grand Cru olijfolie wordt gemaakt van de Coratino olijf, de meest prominente olijf-variëteit in Puglia. Het zijn robuuste olijfolies met aroma’s van amandel, venkel en peper. Een mooie evenwichtige olie met de juiste aciditeit.

De ‘Don Gioacchino’, geproduceerd door Sabino Leone, heeft al veel internationale prijzen gewonnen en wordt bij de beste olijfolies ter wereld gerekend. Deze karaktervolle Don laat zich het best combineren met vlees en gegrilde groenten. Verkoopsprijs: €18

Aceto Balsamico di Modena IGP Biologico ‘Sigillo Verde’ – ReModena

Deze verfijnde Balsamico azijn heeft een intense lichtbruine kleur. Complexe aroma’s met toetsen van verse noten en hout. De Sigillo Verde wordt gemaakt van de gekookte most van biologische druiven en biologische wijnazijn en is het resultaat van een lange rijping op eiken vaten.

Heerlijk bij salades, rauwe en gekookte groenten, gegrild vlees en kaas maar ook een aanrader bij vanille-ijs, yoghurt en aardbeien. Beschikbaar in flessen van 0,25l. Verkoopsprijs: €13,95

www.michelemoresi.be/