Janya Antwerpen start ‘spicy challenge’

We weten het ook wel: vaak lijkt het ene Aziatische restaurant inwisselbaar met het andere. Steeds dezelfde soorten gerechten, een gelijkaardige menukaart en weinig nieuwe opties. Bovendien word je meestal een beetje in de steek gelaten als je de échte exotische keuken wilt ontdekken. De meeste restaurateurs passen hun gerechten immers aan volgens de westerse ‘smaak’. In JanYa Thai Wok combineren we vanuit het centrum van Antwerpen echter beide manieren van aanpak en nu lanceren we een geweldige actie!

The Spicy Challenge

De ladychef Wasuntra is zelf afkomstig uit de Thaise provincie Isaan. Nog voor ze samen met echtgenoot Jan restaurant JanYa begon, was ze in Antwerpen al gekend als een uitstekende chef die niet alleen de lekkerste gerechten op tafel toverde, maar ook steevast kiest voor authentieke, verse producten – van biologische oorsprong, als het kan. ‘JanYa’ is de samentrekking van de namen van beide restaurateurs: Jan De Grave en Wasuntra Thopomon, wiens bijnaam simpelweg ‘Yaya’ is.

Yaya beaamt dat de keuken van Isaan érg pikant is. Natuurlijk is er voor ieder wat wils en kan je hier ook milde gerechten vinden, maar wie van pittig, uitdagend eten houdt en het aandurft, kan ook naar een van de authentieke keuzes uit Isaan vragen.

Tot en met 1 december 2020 willen we daar ook een ludieke actie aan verbinden: wie erin slaagt om een écht Thais gerecht uit Isaan binnen te spelen, krijgt van ons zijn of haar drank gratis! Dat mag trouwens eender wat zijn: een biertje, een glas wijn, een cocktail, water, een softdrink… jij kiest! Bovendien mag 1 iemand die je zelf meeneemt ook gratis drinken, zolang hij of zij ook een hoofdgerecht – pikant of niet – uitkiest om zelf te degusteren.

Wil je voor een verrassing gaan? Laat de Nederlandstalige kaart dan even links en vraag ons om iets te kiezen uit de menukaart waarop alle gerechten in het Thais prijken. Daar staan immers enkele keuzes op die je in het Nederlands niet kunt terugvinden!

Hou je niet zo van pikant? Kies zelf voor een mild gerecht en kijk geamuseerd toe hoe jouw tafelgenoot wél de uitdaging aangaat! Breng je iemand mee die onze Spicy Challenge neemt en erin slaagt om zijn of haar gerecht op te eten? Dan krijg ook jij een drankje gratis.

Vanzelfsprekend houden we ons nauwgezet aan de heersende coronamaatregelen. Eet je liever thuis? Dan kan je via ons of bijvoorbeeld Deliveroo zeker ook bestellen. Vergeet dan natuurlijk niet om specifiek naar JanYa Thai Wok op zoek te gaan!

JanYa Thai wok – Wisselstraat 1 – 2000 Antwerpen – vlakbij Brabo en het stadhuis. Tel 03- 284 79 98 – www.janyathaiwok.be – Alle dagen open van 12 tot 22 uur, op zondag van 17 tot 21 uur

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 3 minutes – sober en eenvoudig decor – hoogstaand kwalitatieve & authentieke Thaise bereidingen – ruim assortiment – meeste gerechten kunnen ook als ‘take way’ of via thuislevering – centrale ligging nabij Brabo en het Antwerps stadhuis