Kamado wordt zomertrend 2020

BIG GREEN EGG ZIET VERKOOP STIJGEN MET 80%!

Een grote ei als buitenkeuken

Wie vandaag nog zweert bij een traditionele barbecue om buiten te koken tijdens de zomermaanden, is duidelijk niet echt mee met de nieuwe trend. Deze luistert naar de naam Kamado of keramische barbecue in de vorm van een reusachtig ei, waarvan het Amerikaanse Big Green Egg sinds 1974 de pionier is en vandaag nog absolute marktleider. Kamado is eigenlijk geen barbecue, maar een apparaat dat alle technieken beheerst om als een complete openlucht-keuken geapprecieerd te worden. Het grote groene ei in keramiek maakt het immers mogelijk om, naast het grillen, ook pizza’s, brood en taart te bakken, maar ook te slow cooken, te roken of te stomen.

80% meer omzet in laatste 3 maanden

Het groeiend succes van de kamado’s van Big Green Egg blijkt uit de 80% meer verkoop die het merk uit Atlanta over de afgelopen drie maanden realiseerde op de Benelux-markt. De indrukwekkende progressie dankt Big Green Egg aan haar invoerder Ali-import (Merelbeke) en Dutry die hierin ondersteund wordt door een zeer bekwaam dealernetwerk. Hierin speelden de afgelopen jaren van inspanningen op de professionele markt, in combinatie met een onberispelijke service en toelevering (dropshipping) en onder meer talrijke demonstraties door in huis opgeleide demo chefs, ongetwijfeld een grote rol.

COVID19 en Staycation

Dat de Egg Community blijft groeien, wijdt Kris Vandorpe, zaakvoerder van Ali-import, echter ook gedeeltelijk aan de COVID19-crisis en de versnellende mentaliteitsveranderingen die de pandemie teweegbracht. “Veel mensen hebben tijdens deze periode de stap durven zetten om het toestel te kopen waar ze al jaren naar hunkeren. Dit valt ook te verklaren door een steeds duidelijker uitgesproken voorkeur voor bewuste aankopen waarbij kwaliteit en beleving een centrale rol spelen”, aldus Kris.

Met een diversiteit aan modellen en talrijke accessoires speelt Big Green Egg ook perfect in op de behoeftes van de consumenten om de staycation kwalitatief in te zetten en voor lange tijd te koesteren.