Bio/ Bulk/ Zero Waste: deze zomer meer dan ooit in de kijker

The Barn opent een vijfde bio-markt met een aanbod dat zich uitstrekt tot schoonmaakmiddelen en cosmetica dankzij hun partner “La Ressource”.

Het was in Dilbeek, meer bepaald op de educatieve boerderij Neerhof, gerund door Hilde De Boeck, één van de vier partners fruit-en groentetelers, dat het team van The Barn de opening van een vijfde biologische markt deze zomer (augustus) in Jette officieel aankondigde. De gemeente in het noorden van Brussel voegt zich zo toe aan de lijst van de reeds geopende bio-markten van The Barn in Etterbeek (waar het avontuur in 2017 van start ging), Sint-Gillis, Elsene en Antwerpen.

Met dit evenement bij Hilde in Dilbeek willen de “Barners” de aandacht vestigen op de duurzame partnerschappen, gebaseerd op wederzijds vertrouwen op lange termijn en verzegeld door landbouwprojecten die The Barn helpen haar ondernemerswaarden en -filosofie tot bloei te brengen.

Sterke partnerschappen

Voor The Barn is de levensvatbaarheid van de projecten gebaseerd op sterke samenwerkingsverbanden die de boeren een stabiel inkomen garanderen. Deze partnerschappen zijn gebaseerd op talrijke concrete acties: – de toezegging aan het begin van het jaar over de ordervolumes. – een inventarisatie op het einde van het jaar van de rentabiliteit van de projecten.-een langdurige verbintenis. – Voorafbetaling voor landbouwers met wie The Barn rechtstreeks samenwerkt. – – 7-daagse betaling voor alle leveranciers (waar de sector op 30 dagen betaalt). – het aanbieden van een investeringspremie aan de landbouwprojecten waarmee The Barn rechtstreeks samenwerkt.

Daarnaast organiseert The Barn het hele jaar door tal van acties om haar medewerkers in staat te stellen – meer dan 120! – om zich onder te dompelen in het dagelijkse leven van de partners groente-en fruittelers.

Jette, een project dat niet ontbreekt … aan Ressources:

Het is in Jette dat The Barn in augustus 2020 ook een nieuw avontuur en partnerschap aangaat, door de krachten te bundelen met La Ressource, een jong Brussels bedrijf gespecialiseerd in biologische cosmetica en reinigingsproducten, die in bulk worden verkocht en zo ook deel uitmaken van de ondernemings- en maatschappelijke strategie van “zero waste”.