Karma kitchen: Mission Masala opent tweede restaurant in Brussel

1 jaar na de opening van Bombay BBQ aan Flagey, verovert Mission Masala nu de Oude Graanmarkt. KARMA KITCHEN opent deze zomer de deuren op de Oude Graanmarkt in Brussel. Na hun verovering van Brussel met het woest succesvolle flagship restaurant Bombay BBQ in 2023, zijn Mission Masala zaakvoerders Pavan en Tim al klaar voor een tweede Brusselse vestiging. Mission Masala startte onder eigen naam met restaurants in Antwerpen en Gent en zette hun avonturen voort met restaurantnamen ‘by Mission Masala Enterprises’. Met Mission Masala zetten ze Indian food op de kaart in België, en bereidden ze zo de weg voor meer Indische culinaire concepten. Nu zetten ze hun culinaire reis voort met Karma Kitchen, waar naast de Mission Masala Indian classics ook traditionele gerechten uit Zuid-Aziatische regio’s zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal aan bod komen. Geïnspireerd door hun recente culinaire ontdekkingsreizen, willen Pavan en Tim het Belgische publiek opnieuw verrassen en inspireren. Het nieuwe pareltje tussen Dansaert en Sainte Catherine zal ook delivery en takeaway aanbieden.

KARMA KITCHEN: RICE, SPICE, AND ALL THINGS NICE

Binnenkort kunnen Brusselaars op een tweede locatie genieten van de kleurrijke Indische keuken met de urban coolness waarvoor Mission Masala bekendstaat. Dit wordt het vierde restaurant dat Tim en Pavan openen. KARMA KITCHEN zal niet onderdoen voor BOMBAY BBQ, het grootste Mission Masala restaurant, waar je al kunt genieten van Indische barbecue en street grill. Karma Kitchen gaat zich verder verdiepen in gerechten uit het Indische subcontinent en brengt een volledig nieuw menu, terwijl het trouw blijft aan de kleurrijke Mission Masala-signatuur: groots, kleurrijk, overdadig en gezellig, a full Indian experience.

Van restaurant tot dark kitchen in Antwerpen,  Gent en Brussel

Mission Masala Antwerpen en Gent werden eerder al gedoopt tot het walhalla voor Indian soulfood. In 2018 openden Tim en Pavan hun eerste restaurant in Antwerpen en na groot succes volgde in 2020 een tweede restaurant, in Gent. Tijdens de lockdown begonnen beide restaurants met takeaway, én schakelde Mission Masala zelfs om naar een ghost kitchen concept in Antwerpen: Curry Club. Door de introductie van een tijdelijke ghost kitchen in Brussel én een eenmalige takeaway collab met Old Boy konden Brusselaars al eens een eerste keer kennismaken met Mission Masala. Vorig jaar opende Mission Masala flagship restaurant Bombay BBQ aan Flagey, dat meteen de ‘H!P van het jaar’ award van Gault&Millau won.

Indian lovestory

Het verhaal van Pavan en Tim, en dus ook van Mission Masala, begon 19 jaar geleden, toen de twee elkaar leerden kennen op Laundry Day. De vonk sloeg over, en ze trouwden 9 jaar geleden volledig volgens de Sikh traditie.

Dat de twee mekaar vonden, mag dan wel toeval geweest zijn, een match made in heaven was het zeker. Pavan werd geboren in Londen, waar ze opgroeide met haar Noord-Indische ouders. Van kleins af aan stond ze naast haar moeder in de keuken. Ze gaf er haar ogen de kost en al snel leerde ze de geheimen van de Indische keuken kennen. 18 jaar geleden kwam ze naar België, waar ze Tim leerde kennen. Tim stond mee aan de wieg van de Barrio Cantina foodtruckfestivals, is al 20 jaar dj als Timaxx en Turntable Dubbers en heeft een grondige verslaving aan spicy food.

In 2014 startten Tim en Pavan met Mission Masala, als foodtruck. Ze maakten furore met hun foodtrucks op verschillende festivals zoals Pukkelpop, Couleur Café, Paradise City, en Best Kept Secret. In 2018 waagden Tim en Pavan de stap naar een vaste stek in Antwerpen, én na een succesvol eerste restaurant openden ze een nieuwe Mission Masala in Gent. Tijdens de lockdown begon Mission Masala ook met takeaway en delivery, en startten ze een ghost kitchen concept in Antwerpen, genaamd Curry Club. In 2023 volgde Bombay BBQ, een grote flagship in Brussel. In 2024 staat de opening van Karma Kitchen gepland. Mission Masala lanceerde ook een eigen rum en bier.

Vermeldenswaardige weetjes: 2018: winnaar Best Fast Casual Concept – Venuez – 2018: winnaar Best Concept Restaurant – Leaders Club – 2023: winnaar H!P van het jaar award – Gault & Millau – 2023: Pavan verscheen in Masterchef als gastchef

WEBSITE : Restaurants: http://www.missionmasala.be – Rum: https://missionmasala.be/rum/

KARMA KITCHEN (nog niet open) – Oude Graanmarkt 6 – 1000 Brussel

BOMBAY BBQ (+ CURRY CLUB BRUSSEL) – Elsensesteenweg 280 – 1050 Elsene Openingsuren: 7/7, 18u-23u

MISSION MASALA ANTWERPEN – Dendermondestraat 68 – 2018 Antwerpen – Openingsuren: dinsdag tem zaterdag – 18u-22u

MISSION MASALA GENT – Bij Sint-Jacobs 19 – 9000 Gent – Openingsuren: 7/7, 18u-22u

CURRY CLUB ANTWERPEN – (delivery & takeaway service only) – 7/7, 17u-21u