La Promessa – Bilzen

La Promessa in volle centrum van Bilzen is een Grand Café waar je overdag geniet van een verse lunch en ’s avonds wordt ondergedompeld in een bruisende Italiaanse sfeer en je dan ook een verrassend veelzijdig Italiaans diner kan degusteren. Eigenaars en uitbaters Marc Wreckx en zijn echtgenote Christiane Ramaekers weten op een ongedwongen en uitnodigende manier de gasten perfect te verwennen.

Een Grand Café met een leuk terrasje dat uitgeeft op de markt en je makkelijk laat deelnemen aan het sociale leven van de stad. De restaurantzaal is sfeervol ingericht met zicht op de halfopen keuken met afwisselend  hoge cocktailtafels en dito stoelen naast een eerder traditionele inrichting. Wie het rustiger wil en nog meer gezonde lucht wil opsnuiven kan terecht op het gezellige tuinterras aan het water. Ongeacht je keuze blijft de bediening attent, soepel en vlot draaiende. Een Grand Café ofte restaurant met Italiaanse charme hoewel eigenaar en kok rasechte Vlamingen zijn, iets wat je bij de decoratieve presentaties en het ruime smaakpalet allerminst zou vermoeden.

Pizza, pasta, vlees of vis. De uitgebreide kaart bevat de meest verrassende gerechten enerzijds met een vleugje nostalgie en typisch Belgisch en anderzijds – en vooral – inventieve Italiaanse specialiteiten blijkbaar zo maar weggeplukt uit een van de vele Italiaanse regio’s. Toscaans of Napolitaans, zelfs Sardeens en Siciliaans, je zegt het maar en de chefs verrassen je ongetwijfeld. Alle gerechten worden vakkundig gebreid met passie en plezier door chef Bert Vrancken en zijn team. Heeft u toch nog iets anders in gedachten? De koks van La Pormessa draaien hun hand niet om voor een gerecht naar uw smaak.

Tussen de maaltijdservices ben je er evenzeer welkom voor een lekkere wijn, prosecco, bier of gin, al dan niet met een knabbeltje, een schotel charcuterie , kaas of tapa’s.

Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor een vitello tonato en een Italiaanse carpaccio van rund, het hoofdgerecht werd tonijn met verse boontjes en gebakken sint-jacobsvruchten.

Een decoratieve vitello tonato met garnituur van zongedroogde tomaten, olijven, enkele druppels balsamico, ruwe olijfolie en lookgegrilde toast opende het smaakfestival. Onze rundcarpaccio werd getooid met mooie parmezaansnippers en bedolven onder lekkere zomertruffels. Super lekker, heerlijk en succulent.

De tonijn kreeg mooie krokante groene boontjes en fijn gebakken aardappelpartjes mee terwijl de leuke aangebakken sint-jacobsvruchten werden getooid met fijne knapperige pasta, ruccola en tomaat. Behoorlijk grote porties maar toch mooi verzorgde presentaties die een overweldigend smaakpalet meekregen. Met een Verdicchia Castelli en een Negroamaro Salente (verkrijgbaar per glas) selecteerde eigenaar Marc Wreckx alleszins een ideale bijpassende wijn. Als eindtoets een heerlijke sabayon. Een erg geslaagde en gesmaakte proeverij.

Restaurant La Promessa – Markt 33 – 3740 Bilzen

Tel 089-24 08 03 – www.promessabilzen.be

Gesloten op maandag, tijdens de winterperiode ook gesloten op zondag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

bruisend en sfeervol interieur

stads- en tuinterras

elegante en attente bediening

mooi smaakassortiment

behoorlijk grote porties

leuk assortiment wijnen per glas