Sterrenchef Danny Vanderhoven neemt een nieuwe wending

Wie nog wou genieten van sterrenchef Danny Vanderhoven zijn kookkunsten is er voorlopig aan voor de moeite. Na tien jaar in het vak en vijf jaar als sterrenchef kiest Danny voor een andere ‘ruimtelijke omgeving’ en gaf hij de Terhills ‘restaurantfakkel’ door aan zijn opvolgers. Uiteraard blijft het Terhills restaurant verder op hoog niveau koken en wordt de kunst van de culinaire verwennerij voortgezet.

Danny Vanderhoven: “Dit jaar ben ik 10 jaar in het vak, waarvan 5 jaar als sterrenchef. Het was een tocht door een universum waarvan ik zelf niet wist waar de grenzen lagen. Je kan wel zeggen dat het een reis was met de bedoeling de sterren te raken. Als je weet dat we onderweg ook wel eens getroffen werden door een meteoriet maar uiteindelijk toch die ster hebben kunnen raken, dan kun je zeggen dat we onze doelstelling bereikt hebben.”

We hebben fantastische jaren achter de rug en gerechten mogen klaarmaken voor gasten waar we vroeger enkel over konden dromen. Maar de kans is nu te groot geworden dat we in een routine zullen belanden. Het afgelopen jaar zijn we ook mede daarom met enkele succesvolle nevenprojecten van start gegaan. De Bakfrietfiets, de Bakburgerfiets, de Bakbubbelbrommer en de DannyDog werken we aan het groter allesomvattende concept waar toch wel wat energie en tijd in kruipt. De creatie van onze Black Mountains Gin verloopt zeer goed in binnen- en buitenland, tevens onze cateringservice ‘Danny @Home’ overal in de smaak valt.

Moment van bezinning

Danny Vanderhoven zal in de toekomst (naast zijn bakfietsen) voorlopig als ‘consulent’ aan de slag gaan bij het uitwerken van nieuwe culinaire ideeën en bedrijven bijstaan bij het ontwikkelen van totaalconcepten. Een vaste ‘hotspot’ en aanleunend fornuis zal er bijgevolg de eerste tijd niet meer aan te pas komen. Maar zeg uiteraard nooit ‘nooit’.

Danny: “Het leukste aan het bouwen van concepten is dat de uitdaging telkens helemaal vanaf nul start. Dat heb je als creative chef ook nodig. Anders verzand je in routine en dat is net wat ik wil vermijden. De laatste vijf jaar waren vrij zwaar en ook dat ging vaak ten koste van familie en vrienden. Tijd dus voor nieuwe dingen waarbij de arbeidsvreugde en gezondheid primeren op de jacht naar de volgende ster”.

De partner van Danny, Ineke Dols, zal zich volledig gaan richten op haar passie ‘het maken van keramiek’.  Of ze een nieuwe lijn met Serax op de markt brengt is nog niet geweten! (www.inekedols.com)

Eind juni trok Danny Vanderhoven definitief de deur dicht van zijn ‘Restaurant Danny’. Hiermee verdwijnt er helaas een ster in Limburg maar verschijnen er tal van nieuwe kleine fonkelende sterretjes aan de culinaire hemel.