by Fooding
La vie est belge in 2023, wat geeft dat? Een blinkend nieuwe gids met 400 adressen in België!
Sinds 2000 doorkruist Fooding Frankrijk en, bij uitbreiding de wereld, op zoek naar de ‘makers en krakers’ van de smaak van nu. Na Frankrijk is België het nieuwste speelveld van Fooding! Op het menu: de crème de la crème van good food, tafels van nu, ‘hop in’-plekjes, bistrattoria’s, neobrasserieën, sofisticafés, mixology bars, dorstlessende eetkelders, eigenwijze zaken en tot de nok met liefde gevulde kamers.
Geschreven door een onafhankelijk en anoniem team van Belgische culi-onderzoekers (never change a winning team), zal dit nieuwe opus beschikbaar zijn voor pre-order vanaf mei. Om meer te weten te komen over wat er achter de Fooding is een gids en magazine waarin gastronomie en maatschappij samen aan tafel zitten. Sinds 2000 doorkruist Fooding Frankrijk en, bij uitbreiding de wereld, op zoek naar de ‘makers en krakers’ van de smaak van nu. Na Frankrijk is België het nieuwste speelveld van Fooding!
Het is niet de eerste keer dat we op culinaire ontdekkingstocht gaan in de wereld van food: tussen 2010 en 2014 wonnen we aan terrein in New York, Milaan en Los Angeles. Ontelbare stadsgidsen met meer dan 60 bestemmingen tussen 2016 en 2020. We kregen een internationale prijs voor de gids met de beste bistro’s in Londen, New York en Mexico in 2019 en voor de Zwitserse mini-gids in 2019 en 2020. Er waren ook de Frans-Belgische voorproefjes zoals Le Grand Fritkot in 2017, Les Chouchous de Bruxelles met een grote achterban Belgische chefs in 2018 én de bijlage ‘the best of’-Brussel in Le Fooding France 2019. België is het moederland van de hoofdredactrice van het magazine, Elisabeth Debourse, die in 2021 het team versterkte. Het idee van de België-gids legt zo zichzelf uit.
De selectie
- Het aantal adressen (restaurants, bars, wijnkelders, zaken en kamers) die we over heel België bezocht hebben om uiteindelijk enkel het neusje van de zalm te behouden – 400 fijne en eerlijke plekken. Daar komen vanaf september nog een heleboel gouden tips bij op de Fooding website en app. Het resultaat: een even veeleisende als spannende selectie, zonder enige hiërarchie wat culinaire genres betreft, van snacks tot gastronomisch tafelen… Fooding is voor iedereen!
De selectie bracht ons in vier uithoeken van het land: van de grootste steden tot de kleinste dorpjes, van het platteland tot de kust. Van Wallonië, Vlaanderen tot Brussel.De gids brengt tal van ‘new kids’, zoals de nieuwste niet te missen ciderbar, een labo voor edelschimmel, een kreeftenkeet, maar ook gevestigde waarden – waaronder een taverne die meer dan 250 jaar op de teller heeft staan. Tafels van nu, ‘hop in’-plekjes, bistrattoria’s, neobrasserieën, sofisticafés, mixology bars, dorstlessende eetkelders, eigenwijze zaken en tot de nok met liefde gevulde kamers.
Praktische informatie
De Fooding-gids is vanaf 11 mei 2023 te bestellen op de Fooding e-shop en vanaf 6 juni te koop in de betere boekhandel, perswinkel en in de winkels van Delhaize, de hoofdpartner van Fooding Belgium. Vanaf september zijn de Belgische adressen ook te vinden in de Fooding-app en op de website: lefooding.com/be.