Le Moma – Annevoie

De tuinen van Annevoie zijn een toeristische trekpleister bij uitstek, het dorpje aan de boorden van de Maas bezit evenwel nog andere publiektrekkers. Eén ervan met culinaire ambities is ongetwijfeld restaurant Le Moma.

Genesteld op de oevers van de Maas biedt het restaurant niet alleen een prettig en gezellig interieur met leuke decoratieve toetsen, maar ook het terras is bij mooi weer, een oase om rustig van de zon en het lekkers van Damien Mendes te genieten.

De kaart wisselt regelmatig en volgt grotendeels de loop van de seizoen terwijl ook streekproducten maximaal aan bod komen. Bij de selectie van zijn ingrediënten heeft de chef oog naar natuurlijke geteelde groenten die met respect voor de natuur en hun originele smaak werden gewonnen, maar ook voor enkele buitenbeetjes die zijn kaart op een verrassende manier vervolledigen. Je kan aldus de chef, niet verlangen dat alles uitsluitend ecologisch wordt geteeld omdat je anders hopeloos aan de staart van het peleton bengelt en de klassiekers veel te laat aan je gasten moet aanbieden. De gast heeft weliswaar oor voor de biologische teelt maar wil toch als eerste de verse groenten degusteren. Een contradictie die gelukkig stilaan wegebt maar beslist nog een decennium zal aanslepen.

Ondertussen verrast hij de fijnproevers met een waardevolle mix van verse ingrediënten en lokale producten. Bij onze proeverij genoten we bij een Brut de Bioul  als aperitief van een huiscreatie van rivierkreeftjes en een geurige en romige pompensoep. Als voorgerecht een mooi gepocheerd ei met fijne crème van kruiden gekoppeld aan een Cuvée Charlotte 2015. Een mooie smeuïge en lekkere bereiding dit tot een succulent gerecht uitgroeide.

Ons hoofdgerecht werd een leuke bereiding van kip die een mooi aangepast groentegarnituur en gebakken aardappelschijfjes meekreeg. Een compositie waarmee Damien bewijst dat ook gevogelte een onbetwistbare plaats temidden het culinair aureool opeist. Afsluiter van dienst werd een creatie van aardbei.

Le Moma – Chaussée de Namur 72 – 5537 Annevoie

Tel 082 – 51 51 89 – restaurantmoma@outlook.be

Gesloten op maandag, dinsdag en woensdagmiddag

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 2 minutes

subtiel gedecoreerd interieur

attente bediening

mooi evenwichtige gerechten

oog voor de natuurlijke smaken van de ingrediënten

GaultMillau:  13/20 – 1 koksmuts

moderne, warme zaal

aangenaam terras

eenvoudige en degelijke gerechten

Delta:             VIP-salon

Franse keuken

open sinds 2009

hedendaags interieur