Les Vents d’Anges – Saint-Denis-Bovesse

Deze brasserie in het centrum van Saint-Denis-Bovesse biedt een uitgebreide brasseriekaart die vele composities openlaat en staat onder het toeziend oog van chef Cedric.

De naamgeving vindt haar oorsprong in de ruime bier- en wijnkaart en zorgt voor een knipoog naar de groeiende wijnproductie in de regio Namen. De wijnoogst is immers een aanvulling op de culinaire mogelijkheden die in deze brasserie/restaurant worden aangeboden.

Variatie is alleszins troef in de kaart van het huis. Gaande van snacks en kleine hapjes tot volwaardige gerechten, over een lunchsuggestie die als dagschotel, combinatie voorgerecht-hoofdgerecht of hoofdgerecht-dessert of als een volwaardige 3-gangen lunch wordt geserveerd. Ook aan de kids, ‘les p’tits loups’ zoals Cedric  ze omschrijft wordt gedacht; Er zijn immers niet alleen de typische kindergerechten maar om hen zoet te houden zorgt Les Vents d’Anges eveneens voor kleurboeken en  kleurpotloden.

Een brasseriekaart regelmatig volledig aanpassen aan de wisselende seizoenen is aldus Cedric quasi onbegonnen werk. Naast de specifieke seizoensuggesties die slechts een beperkte tijdspanne worden aangeboden, bouwde hij zijn kaart uit rond een aantal klassieke items. Salades en pasta’s zijn twee themapunten die meermaals per jaar aan samenstelling wijzigen. Een ander klassiek thema zijn de gerechten ’à volonté’ bestaande uit een pierrade Royal en een vleespierrade  waarbij de gasten zelf aan het grillen slaan en een traditionele fondue bourguignonne, bereidingen die aldus Cedric voor de nodige sfeer en gezelligheid in het restaurant zorgen.

Tot de uitgesproken huisklassiekers behoren de maxi rundbrochette van 400gr, een gegratineerde escalope, een rundtartaar op Italiaanse wijze en de magret van eend met peper en honig.

Wij kozen bij onze degustatie voor een rundcarpaccio met basilicumolie en parmezaansnippers en de magret van eend. De leuke toetsen van honig en het pittige karakter van de peper werd mooi verwekt in een romige vleessaus, aangevuld met een leuk en fris groentegarnituur. Als afwerking mooi smeuïge en leuk doorbakken kroketten waarbij de smaak van verse aardappel mooi bewaard bleef.

Les Vents d’Anges – Place Albert 1er 8 – 5081 Saint Denis Bovesse

Tel 081- 747 100 – www.brasserielesventsdanges.net/

Gesloten op maandag, andere dagen geopend van 11 tot 15 en van 18 tot 22 uur

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 1 minute

vlotte bediening

ruime porties

typische brasseriekeuken