Let’s be Frank

De langverwachte tweede vestiging van Frank opent binnenkort in het zuiden van Brussel!

Frank opent een tweede vestiging in Brussel, op het gelijkvloers van het nagelnieuwe Citybox hotel aan het Stephaniaplein, in de Louizabuurt. De nieuwe vestiging bouwt verder op het succes van de eerste zaak van eigenaars Mathias en Marianne, naast de Munt. De filosofie van Frank zal in de tweede vestiging zowel overdag als ‘s avonds doorgetrokken worden. Frank en het hotel openen de deuren begin september.

‘De voorbereidingskeuken bij Frank aan het Muntplein barst na vier jaar uit zijn voegen, waardoor de extra ruimte op de nieuwe locatie ons meer mogelijkheden geeft om nog meer in te zetten op onze productie “made from scratch”.’- Mathias Smet, zaakvoerder

Wie is Frank?

In 2020, na een passage bij Humus & Hortense en een avontuur in Melbourne, openden chef Mathias en zijn vrouw Marianne hun Australisch geïnspireerde zaak in het centrum van Brussel. Frank behoort intussen tot een van de meest verfijnde ontbijt en specialty koffie hotspots van Brussel en houdt het midden tussen koffiebar en restaurant. Frank bevindt zich in de voetgangerszone naast opera De Munt. Het restaurant heeft een capaciteit van 90 zitplaatsen binnen en 60 zitplaatsen op hun terras.

Frank’s filosofie

Alles wordt van basisingrediënt tot eindproduct in eigen keuken verwerkt. Met oog voor duurzaamheid en een focus op groenten, biedt Frank zijn gasten het allerbeste dat Brussel te bieden heeft.

Frank werkt rechtstreeks samen met kleine en lokale leveranciers die biologische producten en een verhaal aanbieden. Door het ritme van het veld te volgen, blijft het menu continu in beweging.

Duurzame lokale producenten en waste management

Frank behaalde het Good Food label van het Brussels Gewest met maximale score. Dit onder andere dankzij de nauwe samenwerking met lokale producenten, zoals: Le Monde de Mille Couleurs, Champignons de Bruxelles, 3 Fonteinen, Mok, Stéphane Longlune, Ijzerkotmolen en nog veel meer.

Het organisch afval van Frank wordt per fiets opgehaald, gecomposteerd en opnieuw verdeeld aan boeren zodat zij het op het veld kunnen hergebruiken.

Frank – Monnaie – Prinsenstraat 14  – 1000 Brussel

Frank – Stéphanie (opening September) – Charleroise Steenweg 17 – 1060 Sint-Gillis https://www.frank.brussels/