Let’s go clubbing!

Tips tegen een kater die écht werken. Vanaf  1 oktober, is het zover! De dag waarop nachtclubs en dancings heropenen. Hier hebben we allemaal enorm naar uitgekeken, maar dat feesten betekent natuurlijk ook… uitkateren! Gelukkig is er Deliveroo’s hangover hotline met beste tips en adresjes om dit weekend( zo goed als) katervrij door te komen na een nachtje stappen.

Vooraleer we overgaan tot de maaltijd(en) die je het beste kunt bestellen om je kater te verlichten, sommen we eerst even onderstaande tips op om te ontkateren:

  1. Zolang mogelijk slapen. Leuke tip, toch? Tijdens het slapen herstelt je lichaam sneller dus probeer zolang mogelijk te slapen, want hoe langer je slaapt, hoe minder kans op hoofd- en buikpijn.
  2. Een ontbijtje. Na een goede (nacht)rust is het ontbijt de allerbelangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt op zo’n moment waarschijnlijk geen zin in eten, of net wel, maar een goed ontbijt is dus van groot belang! Het ultieme katervoedsel? Een eitje!
  3. Véél drinken. Dit is vermoedelijk de meest gekende en allerbelangrijkste tip: water drinken! Alcohol zorgt ervoor dat ons lichaam uitdroogt, blijf dus voldoende gehydrateerd en voor wat afwisseling kan je ook een sportdrankje drinken voor extra vitaminen.
  4. Beweging. Je zal het misschien niet geloven, maar sporten helpt je erbovenop! Doordat je tijdens het sporten zweet, zal de alcohol sneller afbreken en zo sneller jouw lichaam verlaten. Tijd om jouw lichaam te ontgiften van alle drankjes van de avond ervoor. Of je kan misschien opnieuw aan het dansen gaan?

Was jouw avond net iets te gezellig en werd je wakker met een bonkend hoofd? Dan is er nog één tip die ons rest: comfortfood!  Deliveroo.be biedt voor elk wat wils aan, of je nu een grote of kleine honger hebt, zin hebt in iets gezond of net een vettige hap om je kater de wereld uit te helpen.

  1. Een stevig ontbijt of brunch is één van dé tips om de dag door te komen. Wat dacht je van een Queen Elizabeth-ontbijtje bij Wasbar? En bord gevuld met een bagel, omelet, krokant spek, lente-ejtjes en zoveel meer. Van een royaal ontbijt gesproken!
  2. Niets gaat boven een comfortfood na een avondje stappen. Frietjes en burger haal je bij onder meer Five Guys, Mc Donald’s, Manhattn’s, Babo’s Burgers, Frituur ‘N Joy (Kortrijk), Out Fry (Brussel)? Of toch liever een burrito van Donki of French Tacos? Ideaal om die hongerige maag te stillen en weer een goed ‘laagske’ te leggen.
  3. Opdat je lichaam niet zou uitdrogen, drink je best een goede bouillon. Wat dacht je van een warme kippensoep van Big Pho of Takumi Ramen Kitchen, boordevol zouten en mineralen die er voor zorgen dat je lichaam vocht vast gaat houden.
  4. Na een lange nacht kan je soms last hebben van zogenaamde ‘foodswings’. Het ene moment heb je zin in lasagne, terwijl je 5 minuten later liever een vol-au-vent wilt. Bij Casper kan je verschillende gerechten kiezen die in 1x aan huis worden geleverd dankzij hun multibasket principe.
  5. Tadao ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid the perfect kater-food: de hangover poké bowl. De bowl, met o.a. gemarineerde zalm ei, avocado en witte rijst zit boordevol voedingsstoffen die jou in een mum van tijd opkrikken!