Lokale detailhandelaars en hoevewinkels op lekkervanbijons.be

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits versterkt de website lekkervanbijons.be zodat Vlamingen voortaan gemakkelijker de weg naar lokale detailhandelaars en hoevewinkels vinden. De website lekkervanbijons.be telde vorige maand meer dan 1 miljoen bezoekers, een absoluut record.

De coronacrisis heeft het dagelijkse leven stevig door elkaar geschud. In deze tijden koken we vaker onze eigen maaltijden. Het is belangrijk dat de Vlaming ook nu kiest voor lekkere en verse seizoensproducten. Aan lokale producten is er geen gebrek. De goed ontwikkelde voedselproductie in Vlaanderen is een sterkte die ons nu helpt om deze crisis door te komen. Lokale verse producten zijn er voldoende en zijn volop beschikbaar. De overgang van het winterseizoen naar het voorjaar biedt extra keuzes omdat heel wat groenten nu volop beschikbaar worden.

Detailhandelaars en hoevewinkels verzameld op lekkervanbijons.be

Op de website lekkervanbijons.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wordt vandaag zeer veel inspiratie met producten van onze landbouw aangeboden. Deze website gaat nu een stap verder. Vandaag is er op de website een platform toegevoegd waar je eenvoudig en snel de lokale hoevewinkel, bioboer, viswinkel, aardbeienautomaat, … op terug kan vinden. De website rechtvanbijdeboer.be waar alle landbouwers waar je rechtstreeks producten kan kopen op te vinden zijn, wordt geïntegreerd in de website lekkervanbijons.be. Op die manier is er nu één plaats om alle informatie te vinden. Wie zich als speciaalzaak wil aanmelden op de website zal zich via een contactpagina kunnen registreren. Vandaag heeft de website lekkervanbijons.be al tot 45.000 bezoekers per dag. Afgelopen maand maart was een recordmaand, met meer dan 1 miljoen bezoekers.

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits: “Het is een sterk signaal naar de Vlaming dat onze bedrijven en kleinhandelaars alles op alles zetten om de klant zo goed mogelijk te blijven bedienen. Daarom dat we nu in één platform voorzien waar je als consument eenvoudig je lokale voedingswinkel terug kan vinden om je seizoensproducten te kopen.”

Foto Be O