Max & Moritz open voor Efteling bezoekers

Nieuwe familieachtbaan met doldwaze ritten door een Alpenlandschap. De nieuwe Efteling-attractie Max & Moritz is geopend voor publiek. De attractie is speciaal voor families met kinderen vanaf 1 meter groot. Deze zogenaamde powered coaster is een mooie toevoeging op het attractieaanbod van de Efteling.

Algemeen directeur Fons Jurgens: “Na het afscheid van de iconische Bobsleebaan vorig jaar, kunnen vanaf morgen jonge bezoekers in Max & Moritz hun allereerste achtbaan-ervaring delen met het hele gezin. Het is een hele eigentijdse en échte Efteling-attractie geworden, gebaseerd op het Duitse beeldgedicht over de kwajongens Max en Moritz. Rondom de attractie en tijdens de doldwaze rit maken bezoekers kennis met de verschillende streken en het kattenkwaad van Max en Moritz.”

Het hele gebied is in slechts tien maanden tijd onder handen genomen en gethematiseerd. Vanaf zaterdag opent ook het nieuwe en volledig gasloze horecapunt Frau Boltes Küche met friet, snacks en kip, gelegen aan het nieuwe Max & Moritz Plein.

Dubbele powered coaster

Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop twee treinen in tegenovergestelde richting rijden en elkaar enkele keren tegenkomen. Deze powered coaster is als attractiesoort nieuw voor de Efteling. De treinen worden elektrisch aangedreven, waardoor de snelheid kan variëren en zwaartekracht geen rol speelt. Bezoekers kiezen voor Max (de blauwe trein) of Moritz (de groene trein). Elke baan heeft zijn eigen, spannende beleving met scherpe bochten en versnellingen.

Het verhaal

De attractie is gebaseerd op het bekende Duitse beeldverhaal van Wilhelm Busch uit 1865 over twee kwajongens. In de Efteling wonen ze in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling, die bijzondere koekoeksklokken maakt. Haar zoons drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Wanneer Frau Schmetterling Max en Moritz voor straf opsluit in haar werkatelier, proberen ze met zelfgebouwde zeepkisten te ontsnappen. Efteling-bezoekers ontsnappen met hen mee!

Wereld van de Efteling : Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen.