Wereldwijde unieke culinaire veiling als steun voor restaurantsector

The World’s 50 Best Restaurants lanceert ‘Bid for Recovery Auction’

De organisatie achter The World’s 50 Best Restaurants zal op 3 juli via ‘Bid for Recovery Auction’ een internationale online veiling lanceren van een honderdtal unieke culinaire ervaringen. De opbrengst gaat naar restaurants die getroffen zijn door de Covid-19 pandemie en naar non-profit organisaties die zich inzetten voor de restaurantsector. Wereldwijd werden in die zin een achttal organisaties geselecteerd waaronder voor ons land de pop-up expertise werkgroep Horeca next.

Meer dan 100 ‘loten’

Zoals bekend kon de jaarlijkse bekendmaking van de lijst met de 50 beste restaurants ter wereld, dit jaar voorzien in Antwerpen, niet plaatshebben. De organisatie bleef niet bij de pakken zitten en bundelde alle energie om in samenspraak met S. Pellegrino & Acqua Panne, partners van het eerste uur, een initiatief op touw te zetten om de sector financieel te steunen. Deel van het ‘50Best for Recovery’ initiatief is een wereldwijde veiling van unieke culinaire ervaringen. Zo’n honderdtal ‘loten’ zullen vanaf 29 juni via www.theworlds50best.com kunnen bekeken worden. Biedingen zijn mogelijk vanaf 3 juli en eindigen op 12 juli.

Hof van Cleve en Antwerpse toppers

Onder deze loten onder meer een dag bij Mauro en Julia Colagreco in Mirazur (Menton) met lunch, diner en bezoek aan producenten en vissers die het restaurant van ingrediënten voorzien. Of een driedaagse food safari met chef Virgilio Martinez in Lima en Cuzco. Ook ons land zorgt voor een aantal bijzondere loten. Zo zal men wereldwijd kunnen bieden op een unieke ervaring in Hof van Cleve. Of op een culinaire verwenpakket in Antwerpen inclusief twee overnachtingen met maar liefst vier restaurantbezoeken, samen goed voor vijf Michelinsterren en een gemiddelde van 17 op 20 in Gault&Millau.

Financiële ondersteuning

De opbrengst van deze veiling gaat onder meer onder de vorm van toelages tot € 5.000 naar onafhankelijke restaurants. Die kunnen zich daarvoor vanaf juli – datum en website worden later bekend gemaakt – kandidaat stellen en zullen gekozen worden volgens een aantal criteria die nog in de komende weken zullen gepubliceerd worden. Daarnaast zullen een aantal non-profitorganisaties middelen krijgen om hun activiteiten ten voordele van de getroffen sector te ondersteunen.

Horeca next

In ons land zal Horeaca next op die manier extra steun krijgen. Horeca next is een pop-up denk- en dadentank van hospitality professionals met diverse specialisaties die hun kennis, expertise en drive verbindt met die van wetenschappers, academici en ondernemers ten voordele van een veilige, creatieve, aangename, wervende en duurzame horeca. Via onder meer live streaming sessies en rapporten ondersteunt Horeca next met aanbevelingen en nieuwe inzichten de sector. www.horecanext.be