Menu Lady Chef: Recept: langoustine / rougail van zwarte pensen
Als tussengerecht toont Laure de culinaire rijkdom van het droomeiland Mauritius.
Voor 4 personen
Ingrediënten: 4 langoustines, 12 cannelloni, 300 gr zwarte pens, 1 kg tomaten, 2 uien, fijngehakt, 1 teentje look, Zout, piment d’Espelette, Koriander, 4 gekonfijte tomaten
Werkwijze
– Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vlees in kleine stukjes.
– Stoof de fijngehakte uien en look op een zacht vuur, voeg de tomaten toe en laat 30 minuten stoven met een deksel erop.
– Snijd de zwarte pensen in kleine stukjes en voeg toe, kruid en werk af met koriander.
– Kook de 4 cannelloni in gezouten water. Vul ze daarna met de rougail van tomaten (mengsel van tomaat en zwarte pens).
– Bak de langoustines 4 minuten in een stoomoven op 90°C.
– Serveer en versier met de gekonfijte tomaten.