Menu Lady Chef: Welsh lamsvlees

Menu Lady Chef : Recept: 3 creaties van Welsh lamsvlees / wortelen / samosa

 

 

Lamsvlees is een klassieker in de menu’s van de Lady Chefs die er elk jaar opnieuw in slagen om een inventieve, creatieve en vooral smaakvolle bereiding te serveren.

Voor 4 personen:

Ingrediënten: 1 Welshe lamskroon, 1 Welsh lamszadel, Afsnijdsels van Welsh lamsvlees, 1 kg wortelen, 8 mini-wortels, 50 g gedroogde abrikozen, 2 sjalotten, 1 stengel rabarber, 1 stengel selder, 1 eierdooier, 2 uien, 1 pak filodeeg, 100 ml rode wijn, 1 koffielepel honing, Sap van 1 sinaasappel, Koriander, Olijfolie, Boter, Peper en zout

Werkwijze

– Snijd de helft van de wortelen, uien en selder in grote brunoise. Bak in wat boter met de afsnijdsels van het lam. Voeg de rode wijn toe en laat gedurende 30 minuten pruttelen. Passeer dan door een zeef en zet net voor het serveren terug op het vuur. Laat inkoken tot de saus dik genoeg is.

– Snijd het lamszadel in fijne stukjes. Snijd ook de sjalot fijn. Bak samen in wat boter. Snijd de gedroogde abrikozen en wat koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

– Snijd het deeg in rechthoeken van 5 cm diameter. Plaats wat van het lamsmengsel op elk stukje deeg en plooi toe in een driehoek. Druk de zijkanten goed aan. Klop het eigeel los en bestrijk er de samosa’s mee.

– Snijd de rest van de wortelen in plakken. Bak aan in wat olijfolie en voeg het sinaasappelsap toe. Laat gedurende 30 minuten pruttelen op een zacht vuur. Mix het geheel dan in de blender en breng op smaak met peper en zout.

– Stoom de mini-wortels gedurende vijf minuten op 95°C.

– Snijd de rabarber in fijne brunoise. Bak aan in wat olijfolie en breng op smaak met een beetje honing.

– Kleur de lamskroon aan in een hete pan met boter. Plaats dan nog gedurende vijf minuten in de oven op 180°C.

– Frituur de samosa’s gedurende drie minuten op 180°C. Dresseer en serveer.