Menu Lady Chef: Paris-Brest

Menu Lady Chef: Recept: Paris-Brest / karamelijs met gezouten boter

 

Ingrediënten

Voor de soesjes: 125 gr volle melk, 125 gr water, 115 gr boter, 1 soeplepel fijne griessuiker, 1 soeplepel zout, 4 eieren, 140 gr bloem

Voor de craquelin: 150 gr zachte boter, 150 gr lichtbruine basterdsuiker, 150 gr bloem

Voor de diplomate praliné: 500 gr volle melk, 4 eigelen, 100 gr fijne griessuiker, 40 gr maïszetmeel, 1/2 vanillestokje, 6 blaadjes gelatine, 500 gr room, 250 gr praliné pasta

Werkwijze

De soesjes

– Warm op een zacht vuurtje de melk, het water, de boter, het zout en de suiker in een pot tot de boter gesmolten is. Voeg de bloem toe en laat het deeg het vocht absorberen.

– Voeg de eieren 2 per 2 toe.

– Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het over een bakplaat.

– Laat 15 minuten bakken op 180°C.

De craquelin

– Meng alle ingrediënten in een keukenrobot.

– Leg het mengsel vervolgens tussen 2 vellen bakpapier en druk ronde vormpjes uit het deeg naar de maat van de soesjes.

– Leg deze ronde vormpjes op de soesjes voor het bakken.

Diplomate praliné

– Breng de melk aan de kook met de vanille.

– Maak de banketbakkersroom door de eigelen, de suiker en het maïszetmeel in een aparte kom te mengen.

– Giet de warme melk op het mengsel en laat koken gedurende 1 minuut. Voeg de gelatine toe en laat afkoelen in de ijskast.

– Klop de banketbakkersroom op en voeg de room en de praliné pasta toe. Doe in een spuitzak en versier de soesjes.