Midtown Grill : echt Amerikaans steakhouse in Ghent Marriott hotel

Het tienjarig bestaan van het Ghent Marriott hotel aan de Korenlei, werd o.m. gevierd met de opening van het restaurant Midtown Grill. Met dit nieuwe restaurant zorgt het viersterrenhotel van de Marriott-keten voor een primeur in Gent : een echt Amerikaans steakhouse, mét Montague broiler voor het vlees, wat voor een unieke smaak zorgt. Het vlees zelf is ook van topkwaliteit: onder meer Black Angus, Holstein, Simmental en Wagyu staan op het menu. Maar ook voor een heerlijke kreeft op de grill ben je hier aan het juiste adres.

Verwijzend naar de beroemde Midtown wijk in New York, straalt dit Amerikaanse steakhouse een typische sfeer van levendigheid en no nonsense uit. Je bevindt je even terug in de jaren ‘30 met stijlelementen van die periode, Art Deco. Je hoeft dus niet meer over de Atlantische Oceaan te vliegen om van deze unieke sfeer te genieten. De Midtown Grill strijkt niet alleen neer in Gent, maar palmt ook het  restaurantgedeelte van Ghent Marriott aan het water in.

Om het beste vlees te vinden, was geen moeite teveel. De wereld rond werd er gezocht en zo kwam men onder meer uit in Amerika. Maarten Lanckzweirt, chef-kok van Ghent Marriott legt uit: “De Prime USDA steaks zijn afkomstig van Black Angus runderen die grazen op de uitgestrekte weiden van de staat Kansas en een speciaal dieet van gras en mais krijgen. Ze zijn beroemd vanwege de mooie marmering van het vlees. Door een drogingsproces bij ons ter plaatse in dry-aging-kasten die speciaal op maat worden gemaakt, krijgt het vlees een zeer verfijnde smaak en wordt het bovendien op geheel natuurlijke wijze extra mals.”

De opening van het nieuwe restaurant kadert binnen de viering van het 10-jarig bestaan van Ghent Marriott en het zestigjarig bestaan van Marriott Hotels & Resorts. Roger Langhout, General Manager van Ghent Marriott, is dan ook verheugd: “Toen Marriott International ons de opportuniteit bood om deze typische Amerikaanse grill te openen, reageerde ik meteen enorm enthousiast. Een echt Amerikaans steakhouse, met de typische Montague broiler, had Gent nog niet. Dit type restaurant past bovendien perfect bij de gezellige, ongedwongen sfeer die wij met Ghent Marriott willen uitstralen. Marriott voelt zich echt goed in Gent. En wij merken dat de Gentenaars zich ook goed voelen in onze Marriott. Met de opening van de Midtown Grill krijgen Gentenaars, maar ook binnen- en buitenlandse gasten alvast de kans om te genieten van een uniek restaurant concept, dat bovendien gelegen is op één van de mooiste locaties van Gent.”

Midtown Grill speelt ook volop de kaart van de lokale producten. Zo levert ’s lands meest gerenommeerde slager – Atelier Dierendonck uit Nieuwpoort – Rib-Eye van Holstein, filet pur van Simmental en picanha van Wagyu – runderen. Pork chops zijn dan weer afkomstig van Brasvar uit Nevele.

Lambrecht Wijnen uit Sint-Martens-Latem zorgt voor een groot deel van de zeer uitgebreide en betaalbare wijnkaart welke werd samengesteld met de medewerking van Philippe Tielemans van de Vlaamse Wijngilde. De wijn-training van de zaalmedewerkers is dan weer in handen van niemand minder dan de beste Sommelier van België, Joery de Lille.

Midtown Grill krijgt 100 zitplaatsen en bij goed weer nog eens 40 zitplaatsen aan het prachtige terras met uitzicht over de Leie en de Graslei. De keukenbrigade wordt geleid door Chef-kok Maarten Lanckzweirt. Lanckzweirt genoot zijn opleiding in Hotelschool Ter Duinen en leerde het vak in Barcelona, Amerika en van een aantal grote meesters zoals Sergio Herman, Oud Sluis***, Roni Rignoir van de Rooselaer (bib Gourmand). Maître d ’Hotel is Alicia Van Hove, bekend van o.a. ’t Zilte** in Antwerpen, Likoké* uit de Ardèche van Piet Huysentruyt en de Gentse Volta. Samen met haar team staat ze garant voor een warme begroeting, persoonlijke service, uitstekende productkennis en de uitgebreide selectie van (wereld)wijnen. Het restaurant zal dagelijks geopend zijn voor lunch en diner. Gasten van Midtown Grill kunnen gratis parkeren in de ondergrondse Marriott parking met Valet Service.

Het voorgerecht van onze proeverij werd een trio van carpaccio’s: rosbief met mierikswortel, barbecue-mayonaise en rucola, kabeljauw met pimenton, dragonnary maysonaise en croutons en rode biet met geitenkaas, salsa verde en baby musclun, aangevuld met een burrata met geroosterde carpricum, schaafsel van ganda ham, aubergine en rucola. Een leuk smaakassortiment met gezellige en pittige toetsen die een mooi evenwicht vormen en je smaakpapillen aangenaam verrassen.

Als hoofdgerecht een waaier van vleesbereidingen met fijn dooraderde rib-eye, 21 dagen dry-aging; new york strip- een entrecote met mooi vetrandje, gegrild in de Broiler; cote de boeuf – west vlaams rood rund, 28 dagen gerijpt; tomahawk – schots Hereford rund 28 dagen rijping; pork chop – Brasvar uit Nevele, slow coaked short cuts- met zure room barbecuesaus; rack of lamb- lam uit down under, gegrild op houtskool; filet pur van Simmenthal rund met 28 dagen rijping en wagyu beef, Belgische kweek van Japanese keizerlijke runderen, super mals, mooi gemarmerd. Bij deze meesterlijke bereidingen van chef Maarten Lanckzweirt serveerde Alicia een assortiment van pof aardappelen, bbq-patatoes wedges en gratin aardappelen samen met colsewlaw en romige spinazie en pittig assortiment sausjes.

Globaal een heerlijk en lekker menu. Midtown grill, geopend voor zowel hotelgasten, de Gentenaars en alle fijnproevers, is een aanrader voor vleesliefhebbers maar serveert tevens een aantal visbereidingen. Leuk en gezellig met z’n tweetjes is het vooral een aanrader voor een gezelschap van minimum vier personen. Dan heeft men de kans om een uitgebreider assortiment te proeven en beantwoordt men tegelijk aan het achterliggend ‘sharing’ concept dat én de aantrekkingskracht én de gezelligheid van het restaurant met zicht op de Leie, in hoge mate versterkt.

Midtown Grill – c/o Marriott hotel – Korenlei 10 – 9000 Gent

www.midtowngrill.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4 minutes

leuk gezellig interieur

attente bediening

uitgelezen assortiment vleesbereidingen

tintelende smaakpapillen en pittige sausjes

aanrader