Motel One: Tussen het geluid van de zee en Unesco werelderfgoed

Tussen het geluid van de zee en het UNESCO-werelderfgoed: van Hamburg tot Rostock

 

Meer maritiem kan het niet zijn: op de route van Hamburg naar Rostock via Lübeck, Wismar en Warnemünde komen oud en nieuw samen – waaronder een zeebries en de vissandwiches. Een stop in Hamburg is het begin.

Het Motel One Hamburg am Michel is centraal gelegen in de stad. U kunt de stad niet alleen te voet ontdekken, maar ook met een stand-up paddleboard of kano. Als u op zoek bent naar (geheime) oases om een beetje te ontspannen, vindt u ze ook. De ‘Planten und Bloomen’ – de grootste Japanse tuin van Europa – is een verleidelijke plek om te bezoeken, terwijl filmliefhebbers de avond kunnen afsluiten in de drive-in bioscoop op het Heiligengeistfeld.

Van daaruit gaat de reis verder naar Lübeck, een indrukwekkende oude stad, met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Van de toren en de gewelven van St. Marienkirche tot aan Travemünde, Mecklenburg en Holstein te zien op een heldere dag, toch nodigt het beruchte Café Niederegger u uit om te genieten van koffie en gebak. Tip: Motel One Lübeck biedt de gasten zelfs hun eigen strandstoelen aan om zich te ontspannen aan zee. Op weg naar Rostock moeten reizigers zeker een stop maken in Wismar. Daar kunt u wandelen door een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Duitsland, terwijl een broodje vis in de Oude Haven een must is voor alle reizigers.

De laatste stop op deze road trip is Rostock met een omweg naar Warnemünde. Tijdens een wandeling op de wallen van Rostock kunt u ook de Kröpeliner Tor uit de 13e eeuw bewonderen. Even verderop nodigt de badplaats Warnemünde – de “mooiste wijk van Rostock” – u uit voor een lange wandeling langs de promenade of voor een dagje zwemmen. Een ander hoogtepunt in Warnemünde is de vuurtoren met “Teepott”. De hele road trip in één oogopslag: https://bit.ly/2U6wHie

Waar slapen?

In het spoor van de Beatles in Motel One Hamburg bij Michel I Ludwig-Erhard-Straße 26 I 20459 Hamburg

De moderne interpretatie van het Hanzewiel in Motel One Lübeck I Schüsselbuden 15 I 23552 Lübeck

Maritieme stadsgeschiedenis bij Motel One Rostock I Schröderplatz 2 I 18057 Rostock