Nescafé Dolce Gusto’s vegan macchiato’s

» 6 recepten op basis van de nieuwe vegan Macchiato koffies: Oat, Almond & Coconut – » In samenwerking met 4 bekende foodies

Vegan koken is hot hot hot, maar wat ‘s morgens in jouw koffietas loopt is nog hotter! Dus waarom beide niet combineren? Ga een stapje – of liever hapje – verder en experimenteer met NESCAFÉ Dolce Gusto’s vegan koffies. De vegan macchiato’s met Almond, Oat en Coconut flavour zijn drie veganistische en lactosevrije koffievarianten waarmee het koffiemerk je uitdaagt te experimenteren. Staat er binnenkort naast je koffietas een vegan ochtendboost als ontbijt of een NESCAFÉ Dolce Gusto-inspired tussendoortje of dessert? Van taartjes tot milkshakes, klein gebak of groot gebak, vegan zorgt voor heerlijk geluk!

Op de koffie met 4 foodies

Vegan koken hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn, dat bewijzen deze vier foodies. Herbalist & chef Lily-Joan Roberts inspireert met de verrukkelijkste receptjes voor naast je koffie, food lover Chloé Lauwers tovert de Coconut Caffé Latte om tot een heerlijke koffiemilkshake, plantbased baker Marieke Wings zorgt voor een lekkere ochtend met ontbijtmuffins met havercrumble en Sarah D’hondt van Hungry For More bakt vegan brownies met amandel. Heb jij nog geen idee hoe je met de met NESCAFÉ Dolce Gusto’s nieuwste vegan koffies aan de slag kan gaan? Laat je inspireren door hun recepten!

Spice me up Oat Ontbijt Cake – Lily-Joan Roberts

Beslag: 50g quinoa, geblend tot bloem – 100g geraspte wortel – 30g pindakaas of notenboter naar wens – 30g appel siroop – 2/3 tl bicarbonaat – 20g sesamzaad – 100g havermout – 150g appel, in blokjes (met schil) – 200g (boekweit)meel – 50g kokosbloesemsuiker – 1/2 tl gemberpoeder – 1/4 tl zout – 15g (2 tl) kokosolie, gesmolten – 1/2 tl vanille extract – snuifje nootmuskaat – 2 tl kaneel – 1 tl appelciderazijn – 2 haver cappuccinos (Duolce Gusto), 2 el apart gehouden

Voor de korst: 15g haver – 2 tl kokosolie, gesmolten – 2 el pindanoten – 2 el walnoten – 25g (boekweit)meel – snuifje zout – 20g kokosbloesemsuiker – 2 el haver cappuccinos (Dolce Gusto)

Bereiding: Blend de appeltjes met de cappuccino’s tot puree. Meng alle ingrediënten van het beslag samen tot homogeen mengsel. Schep dit in een met bakpapier bekleed bakvorm. Schud even met je bakvorm zodat het beslag gelijk verdeeld is. Meng alle ingrediënten voor de korst samen. Sprenkel dit in gelijke over het cakebeslag. Bak op 180° voor 45 minuten.

Almond Brainiac Bliss Balls – Tiramisu Smoothie Bowl – Lily-Joan Roberts

Brainiac Bliss Balls

Benodigdheden: 65g haver – 15g rauwe cacao – 25g amandelmeel – 1/2 tl vanille extract – 15g hazelnoten, gebeld tot meel – 5 dadels, 5 mins geweekt in warm water – 1/4 tl zout – 1 amandel cappuccino (Dolce Gusto) – optie: 1 tl Reishi of Chaga

Bereiding: Alles samen mengen en met de handen goed kneden. 10 minuten in de koelkast laten staan. Rol het deeg tot kleine pingpong balletjes, ongeveer een bolle theelepel per stuk. Rol vervolgens in wat rauwe cacao of sesamzaadjes. Zet in een afgesloten potje in de koelkast tot je een brain-boost nodig hebt!

Tiramisu Smoothie Bowl

Benodigdheden: 1/3 tl vanille extract – 1 banaan, uit de diepvries – 50g kokosroom – 1 coconut cappuccino (Dolce Gusto) – 10g gebroken lijnzaad – optie: 1 el notenboter – optie: 1 tl cacao or cacao nibs – 10g zonnebloempitten – 10g pompoenzaadjes – extra fruit voor bovenop

Bereiding: Blend alles behalve de pitjes samen. Rooster de pitjes in een pan tot goudbruin gekleurd. Schep de smoothie in een kom, besprenkel met de pitjes en werk af met vers fruit. Smullen maar!

Oat Macchiato Ontbijtmuffins – Marieke Wings

Benodigdheden: 300 gram bloem (speltbloem kan ook) – 2 theelepels bakpoeder – 1/2 theelepel baksoda – 1/4 theelepel zout – 150 gram ruwe rietsuiker (kokosbloesemsuiker of kristalsuiker kan ook) – 180ml oat machiato dolce gusto – 80ml gesmolten plantaardige boter (kokosolie kan ook) – 1 soeplepel gebroken lijnzaad gemengd met drie soeplepels water – 3 theelepels bloem – 3 theelepels suiker – 3 theelepels koude plantaardige boter (niet gesmolten!) – 3 theelepels haver

Bereiding: Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng het lijnzaad met het water in een klein kopje en laat minstens 5 minuten rusten zodat het kan opzwellen. Zo krijg je een beetje de textuur van een ei. Zet een muffinbakvorm klaar en doe er je muffincupjes in. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en de suiker samen met het zout in een aparte grotere kom. Meng in een andere kleinere kom de machiato met de gesmolten boter en voeg ook het lijnzaad’ei’ toe. In een ander kommetje maak je de crumble door eerst de bloem en suiker te mengen en daarna met een vork de boter en de haver er door te verdelen. De boter moet de grootte blijven hebben van kleine erwtjes.

Giet het koffie-boter-lijnzaadmengsel bij de kom met de bloem en meng. Niet overmengen, het is een dik beslag. Vanaf alles goed geïncorporeerd is is het goed. Wanneer je te veel mengt krijg je taaie muffins. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Dit gaat het handigst met een ijsschep maar je kan het ook adhv 2 lepels doen. En strooi er nog rijkelijk de crumble over. Bak ongeveer 18min in je voorverwarmde oven en test of ze klaar zijn door er met een prikkertje in te gaan. Er mag nog een licht kruimel aan je prikkertje hangen. Bewaar de muffins in een afgesloten doosje op kamertemperatuur.

Vegan coffee coconut milkshake – Chloé Lauwers

Benodigdheden: (per milkshake) 1 kopje koffie (Macchiato Coconut van Dolce Gusto) – – 2 bolletjes (vegan) vanille ijs – – 2 tl cacaopoeder – – 1 tl kokosbloesemsuiker (je kan ook gewone suiker of stevia gebruiken) – 1 dl kokosmelk/amandelmelk/soyamelk – eventueel wat kokosrasp ter afwerking

Bereiding:

Zet een koffietje van de nieuwe smaak: Coconut Macchiato. Laat de koffie ondertussen een beetje afkoelen. Schep 2 bolletjes ijs en doe deze in de blender samen met de melk. Wanneer de koffie lichtjes is afgekoeld, giet je deze mee in de blender. Breng op smaak met cacaopoeder en kokosbloesemsuiker. Mix tot een glad geheel. Giet de milkshake in een hoog glas. Werk af met een beetje extra cacaopoeder en eventueel wat kokosrasp.

Vegan amandel brownies – Hungry for More

Ingrediënten: ¾ courgette – 60 gr. Cacao – 135 gr. Havermeel – 40 gr. Pindakaas – 80 gr. Dadels – 40 gr. Walnoten – 50 gr. pure chocolade – 5,5 theelepels agavesiroop – 1,5 theelepels lijnzaad – 1,5 theelepels bakpoeder – 1,5 theelepels baking soda – 1,5 theelepels vanille aroma – 150 ml NESCAFÉ Dolce Gusto Almond Macchiato

Benodigdheden: Bakblik ca. 20 x 27 cm – Keukenmachine

Bereidingswijze: Vet het bakblik in of bedek het met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op zo’n 180 graden.Doe het lijnzaad in een kommetje en laat het in enkele eetlepels NESCAFÉ Dolce Gusto Almond Macchiato weken. Rasp de courgette grof in de kom van de keukenmachine. Doe de rest van de natte ingrediënten (pindakaas, dadels, agave, amandelkoffie en vanille aroma) in de kom. Voeg ook alle droge ingrediënten (havermeel, cacao, bakpoeder en baking soda) toe aan het mengsel. Voeg het lijnzaad toe aan het geheel en mix het mengsel tot een glad geheel. Hak zowel de pure chocolade als de walnoten grof en meng 2/3e ervan onder het gladde beslag. Doe het beslag in de bakvorm en dresseer de overige stukken pure chocolade en walnoten op de bovenkant van het beslag. Laat de brownies ongeveer 30 minuten bakken (controleer met een prikker of ze klaar zijn). Neem de brownies uit de oven en laat ze nog even afkoelen om steviger te worden.