BABU van Gert De Mangeleer opent in Gent

Na een pop-up in Brugge vestigt BABU zich definitief in de Gentse Vooruitbuurt. Na een succesvolle pop-up in Brugge opent Gert De Mangeleer morgen opnieuw de deuren van zijn fast casual foodconcept BABU met deze keer een vaste stek in Gent. In de Vooruitbuurt geniet je voortaan van de unieke bunners met wereldse smaken in een kleurrijk interieur.

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, de chefs achter Hertog Jan, L.E.S.S Eatery* (2014) en luxe brasserie Bar Bulot* (2019) openen BABU. Samen met rechterhand Jef Poppe bedacht Gert dit concept. Het fast casual foodconcept, dat geïnspireerd is op de vele reizen van topchef Gert De Mangeleer, veroverde de harten eerder al in Brugge, maar opent nu een definitieve stek in Gent.

Meer bunners, meer plezier

Die nieuwe stek vind je in de Sint-Pietersnieuwstraat 9, waar je voortaan in een indrukwekkend herenhuis met een al even indrukwekkend interieur geniet van de bunners van Gert. Die besloot de kaart uit te breiden, waardoor je nu keuze hebt tussen wel vijf verschillende bunners, waarvan er drie ook een vegetarische variant hebben. Elke bunner heeft een naam die verwijst naar een stad of plaats die Gert tijdens zijn reizen heeft bezocht en als inspiratie diende voor de vulling ervan.

Brooklyn Bunner (ook verkrijgbaar als veggie) – (angus beef, cheddar, homemade Bunner sauce….) – Brighton Bunner (ook verkrijgbaar als veggie) – (crispy fried fish, lettuce, green herb relish) – Beirut Bunner (ook verkrijgbaar als veggie) – (spicy merguez, feta cheese, garlic sauce, young spinach, cilantro and pomegranate) – Bangkok bunner – (fried chicken, spicy pickled cabbage, chili mayo & coriander) – Boston bunner- (pulled pork, coleslaw, pickled red onion & bbq sauce).

De bunner houdt het midden tussen een Aziatische steamed bun en een krokant gebakken English breakfast muffin. Net zoals voordien worden de bunners geserveerd met een extra side dish: triple cooked BABU fries, die worden vergezeld door een van de twee huisbereide sauzen: home made mayo regular of spicy. Enkele nieuwe sides en drie kleine starters maken het menu compleet voor een culinaire reis.

Ice, ice baby

Naast de bunners kan je bij BABU ook terecht voor een verfrissend ijsje van Iceconic, het kwaliteitsvolle ijsjesmerk van Gert. De topchef kiest ook voor zijn ijs enkel voor de allerbeste kwaliteit, en dat uit zich in de smaak en de zijdezachte textuur van het ijs. Je kiest tussen de smaken Caramel Madness en Popping Cherry, perfect als dessert of tussendoortje na het shoppen in Gent.

Praktisch: BABU Gent – Sint-Pietersnieuwstraat 9 – 9000 Gent – Eat in, take-out & delivery (Deliveroo, Uber Eats & Takeaway.com) – 7/7 open van 12 – 21.30u

Hertog Jan*** Restaurant Group vormt het vervolgverhaal van driesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Binnen deze organisatie worden nieuwe projecten gecureerd die de ‘By Hertog Jan***’-signatuur dragen. In 2019 werden L.E.S.S. Eatery, Hertog Jan Events en Bar Bulot in het leven geroepen. Deze zomer daagt sterrenchef Gert De Mangeleer zichzelf uit om een volledig nieuw fast casual concept te lanceren onder de naam BABU. Die opent nu de eerste, vaste vestiging in Gent.

Iceconic is niet zomaar een ijsjesmerk. Het is Gert De Mangeleer zijn persoonlijke kijk op de ultieme ijs beleving. De puurheid van smaak en hoge kwaliteit van grondstoffen staat centraal dit in combinatie met een zijdezachte en lichte textuur van vers gedraaid ijs. Kortom een feestje voor de smaakpapillen. In samenwerking met FrieslandCampina, gekend van de kwalitatieve zuivelproducten en tevens ook een sterke partner voor de professionele eindgebruiker met het merk Debic is Gert gevraagd om na te denken over verrassende smaakcombinaties en dus trok hij zich terug in zijn foodlab om dit nieuwe verhaal te creëren met als resultaat 2 ijsjes op basis van smaak en beleving.