Nieuw seizoen voor Pink Lady Europe

EEN STERK OOGST POTENTIEEL

De Pink Lady®’s in de Italiaanse, Franse en Spaanse boomgaarden zijn geoogst. Ondanks een zeer zachte herfst verwacht de Pink Lady® Europe Association dit seizoen een appel van kwaliteit met een potentieel van ongeveer 190.000 ton. De eerste appels in de rekken gaan hand in hand met de inzet van technische en marketing innovaties om de prestaties van de sector hoog te houden.

Een volume dat wat wordt beïnvloed door klimatologische risico’s

Ondanks een voorjaar met verschillende vorstperiodes, een recordzomer qua hitte en een herfst die moeizaam op gang kwam, voorspelt de Pink Lady® Europe Association een potentiële Pink Lady®- en PinKids®-kwaliteit van ongeveer 190.000 ton – een stijging van 8% ten opzichte van vorig seizoen, bij een stabiel Europees appelvolume. Kwaliteit is een prioriteit voor het merk, dat zich inzet voor een strenge selectie van de beste appels volgens specificaties die door alle leden van de sector worden gedeeld.

De grootte belooft evenwichtig te zijn en het suikergehalte verzekert smaakplezier. De oogst, een belangrijk moment in het seizoen, werd uitgebreid gedeeld met consumenten: meer dan 1.200 sponsors van de actie “Adopt a Tree” konden de boomgaarden ontdekken en met de appel producenten praten. Ook openden 12 boomgaarden in Frankrijk, Italië en Spanje hun deuren voor 650 deelnemers (volwassenen, studenten en kinderen), die nieuwsgierig waren naar wat deze appel zo uniek maakt.

Een industrie die zich inzet

Pink Lady® blijft haar MVO-beleid ontwikkelen met 3 grote projecten dit seizoen: Experimenteren met biodiversiteit: Na een eerste controlejaar worden de experimentele werkzaamheden in de boomgaard voortgezet. Met name op het gebied van de meikever, een hulpstof die op natuurlijke wijze de fruitmot bestrijdt in samenwerking met La Ligue de Protection pour les Oiseaux (lid van BirdLife International) en de inventarisatie van agro-ecologische infrastructuur, door landbouwers zelf opgezet.

Ondersteuning van producenten op weg naar de boomgaard van de toekomst: Deze winter zijn 10 percelen in Europa beplant. Het doel is nieuwe manieren van beheer van de Pink Lady® boomgaard te testen en te evalueren. Ook in ontwikkeling: besluitvorming instrumenten voor weersvoorspellingen met WeatherForce en de optimalisering van het waterbeheer met de ontwikkeling van een irrigatie controle-indicator op basis van de evapotranspiratie.

Zero Carbon voor landbouwproductie tegen 2030 : In 2023 zullen de resultaten van het PEREN-project (Performance Environnementale de la Pomme – voor de milieu prestaties van appels) bekend zijn in het kader van Green GO. Het project is erop gericht manieren te vinden om de milieuprestaties van appels te evalueren en in de hele keten te verbeteren. Van het planten van de boom tot de aankomst van de vrucht bij de consument. De vastgestelde mogelijkheden voor verbetering zullen worden geëvalueerd vanuit technisch, economisch en milieuoogpunt, met behulp van een levenscyclusanalyse. Zij zullen op 18 januari 2023 tijdens SIVAL in Angers worden gepresenteerd.

Een seizoen vol uitdagingen voor Pink lady® Europe, dat zijn dynamiek, zijn engagement en zijn nabijheid tot de consument voorop stelt.