No Fairytales ijzersterk bezig

: lancering nieuwe spinazie tortilla

 

Vrolijke groentetortilla’s krijgen gezelschap van krachtpatser in het koelschap. Hoewel de innovatieve groentetortilla’s van ‘No Fairytales’ nog maar sinds vorig jaar in België te verkrijgen zijn, voegt het Nederlandse foodmerk al een vierde, vernieuwende smaak toe aan het assortiment. Naast de gele, roze en oranje variant (wortel, biet en paprika-chili) kleurt het koelschap nu ook groen met de spinazie tortilla. Oprichtster Bernadette Kooijman legt haar keuze voor spinazie glimlachend uit: “Hoe kunnen we beter ons merk versterken, dan met een spinazie tortilla?” Popeye wist het al, No Fairytales nu ook: van spinazie word je sterk.

Na de wortel, biet en paprika-chili tortilla tovert No Fairtytales een vierde smaak in het koelschap. Net zoals haar vrolijke voorgangers bevat de nieuwe spinazie tortilla maar liefst 45% groenten. Zo krijg je makkelijk meer groentjes op je bord. Wist je trouwens dat spinazie de werking van de hersenen stimuleert? De vitamine K helpt je om nieuwe kennis beter te onthouden. Ideaal dus voor alle studenten die een extra portie kracht kunnen gebruiken tijdens de examenperiode. Brainpower food meets comfort food: check!

Met nog meer variatie in kleur en smaak hoopt No Fairytales-oprichtster Bernadette Kooijman het ons nog makkelijker te maken om meer groenten op het menu te zetten. Maar maakte ze ook een ‘sterke’ keuze met spinazie als nieuwkomer? “Spinazie is dan wel het ‘groentje’ van ons gamma maar we geloven enorm dat het in de smaak zal vallen bij de consument. Spinazie is immers een populaire bladgroente, het bevat veel belangrijke voedingsstoffen én de smaak is gewoon hartstikke goed. Daarnaast is spinazie heerlijk in combinatie met toppings zoals zalm, hüttenkäse en bijvoorbeeld avocado”, legt Bernadette Kooijman uit.

Bovenop deze gezonde combinaties, kunnen de vers gekoelde groentetortilla’s ook gebruikt worden als pizza- en quichebodem, of omgetoverd worden tot knapperige tortillachips…perfect om de nachtelijke ‘blok-hongertjes’ te stillen. Daarmee bewijst de spinazie tortilla dat comfortfood ook gezond kan zijn, want net als de andere wraps in het No Fairytales gamma bevat deze tortilla niet enkel 45% groenten maar ook 25% minder kcal dan een gewone bloemtortilla. ‘Sterk’ staaltje foodinnovatie, toch?

Het Nederlandse foodmerk No Fairytales is trots op het feit dat het sinds de introductie van de allereerste groentetortilla in 2016, een nieuwe productcategorie heeft gestart. Hiermee toont het merk aan dat het een stapje gezonder én lekkerder kan zonder je eetgedrag ingrijpend te veranderen. Het feit dat grote spelers de formule kopiëren, ziet onderneemster Bernadette Kooijman als een groot compliment. “Het houdt ons scherp en daagt ons uit om te blijven vernieuwen en steeds weer een beter alternatief aan te bieden. En zeg nu zelf, hoe kunnen we beter ons merk versterken, dan met een spinazie tortilla?”

De spinazietortilla is vanaf nu beschikbaar in het koelschap bij Albert Heijn. Je vindt er bovendien het volledig gamma van No Fairytales.