Twaalf punten gaan naar de Belgische frietjes

Deliveroo deelt enkele opmerkelijke vaststellingen tijdens het Eurovisiesongfestival 2021.     “The ninth finalist qualified for the grand finale is… Belgium”! Na vier jaar heeft ons land zich opnieuw weten te kwalificeren voor de finale van het Eurovisiesongfestival 2021. Deliveroo besloot om alvast eens een kijkje te nemen hoe de Belgen het Eurovisiesongfestival thuis beleefden.

2019 vs 2021

We keren 2 jaar terug naar de laatste editie van 14 mei 2019 die voor ons land in mineur eindigde met Eliot die in de eerste halve finale strandde van de liedjeswedstrijd. Wat bestelde de Belgen toen we hem aan het werk zagen? 1. Pasta – 2. Burgers – 3. Pizza

Afgelopen dinsdagavond konden we Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert zien schitteren op het podium terwijl de Belg genoot van: 1. Poké bowls – 2. Frietjes – 3. Burgers

12 punten gaan naar…

In de categorie Belgische nationale gerechten krijgen de frietjes 12 punten, gevolgd door twee klassiekers: vol-au-vent en balletjes in tomatensaus die op dinsdagavond opvallend meer werden besteld en zo de Belgische trots hooghielden. Ondanks het weer, was er dinsdagavond een opvallende toename aan bestellingen voor ijsjes. Hét ideale dessert om naar Eurovisie te kijken, zo blijkt!

Nederlandse snack-stronomie

Volgens onze Nederlandse collega’s zijn bitterballen dé ultieme snack om te bestellen om naar het Eurovisisongfestival te kijken. Maar ook in België is het bruine fruit geliefd! Er wordt vandaag 180% meer bitterballen verkocht in vergelijking met 2 jaar geleden.

De meest succesvolle snack die Belgen kunnen bekoren komt, jawel, uit Rotterdam, daar waar de finale van Eurovisiesongfestival 2021 zich afspeelt: een kapsalon. Op twee jaar tijd noteert Deliveroo een stijging van maar liefst 460% in bestellingen. Een kapsalon is een gerecht bestaande uit frietjes bedekt met shoarma, afgetopt met gesmolten kaas en salade.

Dit zeggen de bookmakers

Er wordt nog volop gespeculeerd of Malta, Italië en Frankrijk een podiumplaats zullen verdienen, maar als we Deliveroo mogen geloven, dan komt Italië als winnaar uit de verf. Pizza blijft ontzettend populair op zaterdagavond, benieuwd of dit aanstaande zaterdag opnieuw het geval zal zijn. De favoriet? Pizza margherita.