Nocciolata, de ster onder de biologische smeerpastas

ELKE DAG WEER GENIETEN ZONDER SCHULDGEVOELENS! 100% biologisch, 100% Italiaans, 100% ecoverantwoord, 0% palmolie

Misschien kent u deze lekkernij al en kunt u niet meer zonder? Maar weet u ook dat er achter dit unieke recept een Italiaans familiebedrijf schuilt zoals er in de hele wereld maar weinig te vinden zijn? Nocciolata is een gamma smeerpasta’s dat enkel genoegen neemt met de allerbeste, zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. De producten zijn glutenvrij en bevatten geen palmolie noch kunstmatige aroma’s of kleurstoffen. De heerlijke en natuurlijke smeerpasta’s – het gamma telt drie variëteiten – zijn onweerstaanbaar lekker. Het geheim van het recept? Een perfect evenwicht tussen de allerbeste, zorgvuldig geselecteerde grondstoffen (uitsluitend biologische ingrediënten) en een langzame bereiding met het oog op een volle, ronde en harmonieuze smaak. Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago zweert bij een productieproces dat de planeet eerbiedigt, ook voor de productie van zijn honing, fruitbereidingen voor de boterham en smeerpasta’s die inspelen op de huidige trends. En hoewel de bijzondere, ambachtelijke onderneming in de loop der jaren fors is gegroeid, bevindt ze zich nog steeds in de bergachtige regio waar het verhaal ooit begon.

Er was eens een klein dorpje in Italië…

Achter het familiebedrijf Rigoni di Asiago, nog altijd gevestigd op de hoogvlakte van Asiago, gaat een van die mooie verhalen schuil die het doorvertellen waard zijn. Het begon allemaal in de prille jaren 20 van de vorige eeuw: toen begon nonna Elisa, de grootmoeder, enthousiast honing te produceren. Het was de start van een groots avontuur: met de jaren groeide de onderneming gestaag en breidde ze haar aanbod uit met andere producten.

De saga was begonnen… Een verhaal van passie, van liefde voor de natuur en van een innige band met de streek van herkomst. Dankzij de inzet van de zonen en kleinzonen bleef het bedrijf zich vervolgens ontwikkelen en tekende het voor innovaties in de sector. Rigoni di Asiago groeide uit tot een toonaangevende marktleider. In lijn met haar overtuiging en de stellige wens om de natuur te eerbiedigen, koos de onderneming resoluut voor biologische landbouw. Vandaag is het familiebedrijf nog altijd gevestigd op de hoogvlakte van Asiago (de Italiaanse Alpen ten noorden van Venetië). Het verhaal van Rigoni di Asiago is een onmiskenbaar succesverhaal mét respect voor de planeet.

Aan deze krachtige waarden en deze filosofie ontsproten heerlijke, innovatieve producten waarvan Andrea Rigoni, CEO van Rigoni di Asiago en erfgenaam van de familie, vandaag nog altijd de fundamenten looft: “Sinds de oprichting heeft ons bedrijf er zich toe verbonden het milieu te eerbiedigen, door te ijveren voor meer biodiversiteit en voor de ontwikkeling van betere praktijken. Op die manier garanderen we bewuste keuzes, waar niet alleen wijzelf, maar ook de toekomstige generaties wel bij varen.”

In de loop der jaren vulde Rigoni di Asiago zijn traditionele honingproductie aan met andere succesrecepten: in de jaren 90 kwam het bedrijf met Fiordifrutta, fruitbereidingen voor de boterham. Producten van topkwaliteit, die in de smaak vielen bij miljoenen gezinnen in Italië en in de rest van de wereld. En in 2008 maakte Nocciolata voor het eerst zijn opwachting op de markt.

Van natuur tot boterham: elke stap een staaltje vakmanschap

Het kostte bijna twee jaar research voor Rigoni di Asiago het perfecte recept – d.w.z. harmonieus en evenwichtig, zowel qua smaak als qua textuur – had gevonden voor zijn smeerpasta. Nocciolata Rigoni di Asiago bevat geen palmolie, geen geharde vetten, geen aroma’s, geen bewaarmiddelen, geen kleurstoffen en geen gluten.

Al sinds de oprichting in 2008 breekt Nocciolata met de codes die inherent zijn aan deze productcategorie. Rigoni di Asiago effende het pad naar een nieuwe generatie smeerpasta’s die verantwoorde consumptie mogelijk maken: helemaal in lijn met de basisprincipes van het bedrijf, werden palmolie en andere ongezonde en milieubelastende ingrediënten geschrapt bij de ontwikkeling van het recept.

De pluspunten: alle ingrediënten zijn biologisch. Maar er is méér…

1. Biologische hazelnoten van de Tonda Romana-variëteit

Het gehalte aan hazelnoten – het hoofdingrediënt van het recept – is uiteraard belangrijk: het bedraagt 18,5% in de klassieke Nocciolata, 19,5% in de Zonder Melk Nocciolata en 30% in de Nocciolata Bianca. De hazelnoten van de Tonda Romana-variëteit zijn typisch voor de provincie Viterbo in de regio Lazio.

2. Vetarme en 100% gecontroleerde cacao van topkwaliteit

Het gaat om verfijnde cacao uit Zuid- en Midden-Amerika. Rigoni di Asiago gebruikt alleen de meest prestigieuze cacao van de Trinitario-variëteit. En die mag enkel komen uit landen met een sterk engagement omtrent duurzame ontwikkeling en het welzijn van de lokale gemeenschappen.

3. Ongeraffineerde ruwe rietsuiker uit regio’s in India en Zuid-Amerika

De biologische rietsuiker die in de bereiding wordt gebruikt, komt uit Zuid-Amerika en uit India en is zowel mild als lekker geparfumeerd. De melasse in de rietsuiker is een natuurlijke zoetstof rijk aan vitamines en mineralen.

4. Biologische magere melk van Europese buitenkoeien

De melk komt uitsluitend uit Europa en van koeien die vrij kunnen grazen in de buitenlucht. De veehouders werken volgens de principes van de biologische landbouw: ze waken over het welzijn van de dieren en gebruiken geen chemische producten, onkruidverdelgers, pesticiden of ggo’s.

5. Bourbonvanille uit Madagaskar

Alle vanille in de producten komt uit Madagaskar, ’s werelds grootste producent van deze kostbare specerij. Het is dit ingrediënt dat Nocciolata een uiterst geparfumeerde toets verleent.

6. Vetstoffen: cacaoboter en koudgeperste zonnebloemolie

• 2008 – de klassieke Nocciolata, de enige biologische en palmolievrije smeerpasta op de Italiaanse markt, maakt voor het eerst zijn opwachting.

Rigoni di Asiago kiest voor een combinatie van cacaoboter en zonnebloemolie, allebei biologisch en gegarandeerd ggo-vrij. Dankzij het neutrale parfum en de subtiele smaak van de zonnebloemolie is Nocciolata perfect in evenwicht en heerlijk smeuïg.

Onweerstaanbaar lekker, zelfs met de ogen toe

“Dé droom van elk kind uit Asiago In de jaren 60? Heerlijke “cioccolata” (chocolade) kopen bij Tuncali, de meester-banketbakker van het dorp. De herinnering aan deze zalige, ambachtelijke lekkernij bracht ons op het idee om een smeerpasta met cacao en hazelnoten te bereiden. Volledig in lijn met de banketbakkerskunst, maar dan wel geperfectioneerd door de expertise van Rigoni di Asiago”, aldus CEO Andrea Rigoni.

Nocciolata is zalig om te degusteren met een lepeltje, heerlijk op brood en perfect voor gebak… Vandaar dat het product erg in de smaak valt bij de beste chefs en banketbakkers ter wereld.

Een verrukkelijk en natuurlijk gamma zonder palmolie

Nocciolata, da’s een gamma biologische smeerpasta’s met cacao en hazelnoten, bereid met zorgvuldig geselecteerde, kwalitatieve ingrediënten. Het recept dankt zijn succes aan het delicate verwerkingsproces.

Het geheim van Rigoni di Asiago: de langzame bereiding.

Alle ingrediënten van Nocciolata worden vermalen, gefilterd en vervolgens zorgvuldig gemengd. Alles bij elkaar neemt de bereiding vele uren in beslag. Het resultaat is een van nature smeuïge en homogene pasta.

Vandaag is de klassieke Nocciolata nummer 1 van de biologische smeerpasta’s in Italië. In Frankrijk is het product de op een na best verkopende smeerpasta… Nu nog de Belgische markt veroveren!