Nocciolata zonder melk

DE SMAAK WAAR IEDEREEN VAN HOUDT EN DIE GESCHIKT IS VOOR IEDEREEN

De Nocciolata Zonder Melk is één van de lievelingen van het Nocciolata-gamma van Rigoni di Asiago. Met een jaarlijkse consumptie van 6 kilo chocolade per inwoner, hebben de Belgen heel uitgesproken voorkeuren zoals een intense cacaosmaak.

Chocolade maakt intrinsiek deel uit van het gastronomische patrimonium van ons land, vandaar dat de Belg er dol op is. De Nocciolata Zonder Melk is de perfecte smeerpasta om op elk moment van de dag te genieten wanneer je zin hebt in chocolade. Een biologische en natuurlijke lekkernij met een intense cacaosmaak, vermengd met een subtiele toets van hazelnoot. Een plezier in de mond waarvan je lang nageniet.

Goed om te weten: een bewuste keuze, 100% biologisch en ecoverantwoord voor onze planeet.

Story image

0% palmolie, 100% plezier

In deze versie van het exclusieve recept van Rigoni di Asiago werd de melk geschrapt en vervangen door meer hazelnoten en cacao voor een nog intensere, vollere smaak. Het resultaat is een meer uitgesproken smaak van chocolade die in evenwicht wordt gebracht door de rijke smaak van de beste biologische hazelnoten. Nocciolata Zonder Melk is ook perfect geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie of -allergie of voor mensen die uitsluitend plantaardige voeding eten.

Wist je dat?

  • Nocciolata Zonder Melk wordt bereid met enkel de beste biologische, ecoverantwoorde ingrediënten, zorgvuldig uitgekozen door de familie Rigoni.
  • Nocciolata Zonder Melk wordt bereid volgens een exclusief recept door middel van een trage productie met respect voor de grondstoffen.
  • Nocciolata Zonder Melk aangepast is aan mensen met een lactose-intolerantie, omdat de melk is geschrapt en vervangen door meer hazelnoot en cacao.
  • Nocciolata Zonder Melk ook geschikt is voor wie een vegan dieet volgt.

Recepten – Kerstmis

Soezen met Nocciolata Zonder Melk : Een kerstrecept verrijkt met de intense cacaosmaak van Nocciolata Zonder Melk

Voor een 20-tal soezen: 165g water, 165 g melk , 130g boter, 3g zout, 10g suiker , 200g bloem, 330g eieren

Voor de ganache: 250g vloeibare room, 150g zwarte chocolade 68% 180g Nocciolata Zonder Melk, 60g boter

Voor het glazuur : 120g vloeibare room, 50g zwarte chocolade, 100g Nocciolata Zonder Melk, 30g boter

Breng de room aan het koken, giet ze op de chocolade en de Nocciolata Zonder Melk, wacht twee minuten en mix tot je een homogeen mengsel krijgt. Laat afkoelen en voeg de boter al roerend toe in partjes.

Voor de craquelin : 70g boter, 70g bloem en 70g rietsuiker

Meng de ingrediënten en maak een laag van 2mm tussen twee vellen bakpapier. Leg gedurende 30 minuten in de diepvries.

De Soezen:

Breng het water, de melk, de boter, de suiker en het zout aan de kook in een kookpot Giet de volledige hoeveelheid bloem in het kokende mengsel en mix stevig tot een homogene massa Laat gedurende 1 min inkoken op een gemiddeld vuur, tot het deeg loskomt van de randen Voeg de geklopte eieren geleidelijk aan toe. Doe het soezendeeg in een spuitzak en spuit soesjes van 3cm diameter op een bakplaat bedekt met bakpapier . Snij schijfjes van 5cm uit de craquelin en leg een schijfje op elke soes. Bak gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 170°

De Ganache :

Breng de room aan de kook in een kookpot, giet ze over de chocolade en de Nocciolata, wacht twee minuten en meng met behulp van een garde. Wanneer de ganache een temperatuur van 35° heeft, voeg de boter toe en bewaar op kamertemperatuur.

SERVEREN

Vul de soezen, eens ze zijn afgekoeld, met de ganache met behulp van een spuitzak met een spuitmond n°8 en dip ze in het glazuur. Laat het glazuur even inwerken en serveer zo vers mogelijk