Met een Qnolselderij en Qalkoen

Door topchef Peter Lute kunnen ook vegetariërs meegenieten van een kwaliteitsproduct

Eind november werd Qalkoen gelanceerd, een initiatief dat in het leven is geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne kerst te bezorgen. Voor iedere verkochte Qalkoen, een zorgvuldig geselecteerde kwaliteitskalkoen van Vleeschmeester, wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland. Goed nieuws: het Qalkoenpakket kan nu worden uitgebreid met een vegetarische variant. Met de Qnolselderij erbij wordt het kerstdiner een feest voor iedereen.

Vegetarische variant

Topchef Peter Lute wil deze kerst iedereen een feestmaal aanbieden – óók degenen die liever geen vlees eten. Daarom bedacht hij de Qnolselderij, een vegetarische variant van de Qalkoen. Dit is een gepofte en geroosterde knolselderij met krokante citruspolenta, geitenyoghurt, wortelsiroop en een jus van knolselderij. Door de juiste kruiden, specerijen, een precieze garing én duidelijke instructies bereid je deze kerst de lekkerste knolselderij die je ooit geproefd hebt, belooft Lute. Bovendien kan iedereen aan tafel meegenieten van de vegetarische bijgerechten zoals aardappelgratin, stoofpeertjes en rode kool.

Kerst vier je samen, ook in het kinderziekenhuis

In het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen veel ernstig zieke kinderen. Uit voorzorg voor een mogelijke infectie zijn de activiteiten en bezoekmogelijkheden in tijden van corona tot een minimum teruggebracht. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient, is Qalkoen in het leven geroepen (waarin de Q staat voor quarantaine). Met de aanschaf van een kwaliteitskalkoen steun je de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland. Voor ieder verkocht Qalkoenpakket wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de kinderziekenhuizen. De stichtingen van de kinderziekenhuizen doen er alles aan om het ziekenhuisverblijf van de kinderen en hun gezin zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt er gezorgd voor feestelijke kerstversiering, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.

www.qalkoen.nl