Tel smakelijk af met Oil & Vinegar
De kerstperiode is met stip bovenaan dé gezelligste tijd van het jaar. Wanneer het buiten koud en guur wordt, maken we het thuis des te warm met heerlijk geurende kaarsen, mooie versiering, vingerlikkend lekker eten én het gezelschap van familie en vrienden. 65 dagen is natuurlijk nog lang, maar met de nieuwe producten van Oil & Vinegar hoef je gelukkig niet te wachten om je smaakpapillen – en die van je naasten – in de watten te leggen. Er is altijd wel een reden om die Wow-factor toe te voegen aan je maaltijd.
Kan het aftellen al beginnen?
Ook dit jaar pakt Oil & Vinegar uit met de lekkerste Adventkalender voor foodies. Verwacht je aan prachtige olijfolie, smaakvolle azijnen, tal van nieuwe smaakmakers en intense kruiden.
Cadeau ideetjes onder de € 15
Dat liefde door de maag gaat, weten we al langer. En daar hoef je niet eens diep in de buidel voor te tasten. Met deze toppers verwarm je het hart – en de keuken – van je favoriete foodie.
Heerlijke amandelkoekjes verpakt in een superleuk cadeaublik. Deze traditionele Italiaanse Cantuccini koekjes worden twee keer gebakken, waardoor ze extra knapperig worden.
Cantuccini koekjes zijn heerlijk om te dopen in espresso of in de typisch Toscaanse dessertwijn, Vin santo. Ook zijn ze perfect als basis voor een dessert. Maak bijvoorbeeld tiramisu in een glaasje, waarbij je een mengsel van marcarpone en slagroom en gehakte cantuccini om en om opstapelt in een glaasje… Daarmee sluit je je diner pas écht goed af!
Een geschenk voor een food lover hoeft niet altijd eetbaar te zijn. Geuren zijn minstens zo smaakvol, zeker deze geurstokjes met de geur van olijfbloesems of vijgen en walnoot. Door de warme geuren ben je helemaal klaar voor het najaar.
De notenkraker
Deze romige hazelnootpasta uit Sicilië bevat extra veel hazelnoten (15%). Ken je de smaak van echt Italiaans hazelnoot-schepijs? Dan ben je ook zeker fan van deze Italiaanse hazelnootpasta! Meer fan van pistaches? Trakteer je smaakpapillen dan op de smeuïge pistache spread met wel 25% Siciliaanse pistachenoten.
De Hazelnut en de Pistachio Spread zijn beide heerlijk op brood tijdens het ontbijt. Zo lekker ben je je dag nog nooit begonnen… Ook heerlijk ter verfijning en het afmaken van desserts, zoals cake, vanille-ijs en crêpes. Of gewoon als traktatie voor jezelf op een lepel!
Wist je dat…? Pistache is een zeer belangrijk luxe ingrediënt in de Italiaanse keuken. Op Sicilië wordt pistache het “groene goud” genoemd, het is een fundamenteel onderdeel van de Siciliaanse traditie en wordt gebruikt in vele gerechten. Pistachenoten worden met de hand geoogst en door de beperkte productie, eens per 2 jaar oogst, is de pistachenoot zeer schaars.
Deze olijfolies met geroosterde noten zijn gemaakt volgens een 150 jaar oude, ambachtelijke methode in Frankrijk. Voor extra smaak worden de noten voor het persen geroosterd.
De geroosterde pistacheolie: • Rijke, intense pistache smaak – • Kan het best koud gebruikt worden – • Lekker in salades en over vanille-ijs – • Tip! Meng de olijfolie met Dadelazijn en voeg toe in een couscoussalade met gerookte zalm en dadels. Wil je een Oosters tintje geven aan je dessert? Druppel er dan wat Geroosterde-pistacheolie overheen!
De geroosterde walnootolie: • Rijke walnotenaroma – • Een echte allemansvriend – • Kan het best koud gebruikt worden – • Smaakt goed in salades en taart met appel of peren – • Tip! Meng de olijfolie met Frambozenazijn en voeg toe in een salade met warme geitenkaas en walnoten. Werk af met verse frambozen.
De geroosterde hazelnootolie: • Rijke hazelnootaroma – • Kan het best koud gebruikt worden – • Heerlijk in salades, over pannenkoeken en bij kaas – • Tip! Meng de olijfolie met Mango-azijn en voeg toe in een salade met verse vruchten of kaas.
De nieuwste nougatrepen
Zin in zoet? Probeer dan deze heerlijke Italiaanse nougatrepen van Oil & Vinegar. Nieuw in de reeks zijn de repen met Tiramisu- en Pistachesmaak.
De Tiramisu Nougat is rijkelijk gevuld met hazelnoten en amandelen. De Pistachio Nougat bevat ook hazelnoten en amandelen in combinatie met – hoe kan het ook anders – pistachenoten. De repen zijn elk zacht, zoet en de perfecte partner bij de koffie óf gewoon als tussendoortje natuurlijk.